ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεργία: Τι αλλάζει στα επιδόματα!

Αλλαγές αναμένεται να έχουμε στα επιδόματα για την ανεργία, σύμφωνα με όσα ετοιμάζει το υπουργείο.
Ανεργία: Τι αλλάζει στα επιδόματα!

Αλλαγές αναμένεται να έχουμε στο επίδομα που αφορά την ανεργία, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Real News.

Συγκεκριμένα, αναμένεται η κυβέρνηση να προχωρήσει την επέκταση του και μετά του 12 μήνες, ωστόσο όπως τονίζεται αυτό θα είναι για πολύ αυστηρές και συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Το Υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, θέλουν να επεκτείνουν όπως προείπαμε το επίδομα, αλλά γι΄αυτούς που έχουν εργαστεί για αρκετά χρόνια και έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα θα ενσωματώσουν και το επίδομα των 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους, σύμφωνα πάντα με τα όσα γίνονται γνωστά.

Μάλιστα μίλησε στη γνωστή εφημερίδα και ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, αναφέροντας ότι:

«είναι ελάχιστοι εκείνοι που δικαιούνται το επίδομα μακροχρόνια ανέργων μετά τους πρώτους 12 μήνες του επιδόματος ανεργίας, κυρίως επειδή υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για το φορολογικό έτος πριν από το έτος ανεργίας, δηλαδή όταν οι νυν άνεργοι εργάζονταν.

Σε αυτή τη βάση εξετάζου- με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσής του στο επίδομα ανεργίας που θα λειτουργήσει ανταποδοτικά, κυρίως σε ανέργους που εργάζονταν για πολλά χρόνια και έχουν πληρώσει πολλά χρήματα μέσω του συστήματος ασφάλισης κατά της ανεργίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα για όσους βρίσκεται μακροχρόνια στην ανεργία, καταβάλλεται μετά τους 12 μήνες της τακτικής επιδότησης και για τους επόμενους 12 μήνες, ενισχύοντας τον άνεργο συνολικά για 24 μήνες.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, την ενίσχυση λαμβάνουν μόνο 20.000-25.000 άνεργοι ετησίως, λόγω των κριτηρίων που υπάρχουν.

Έτσι, αν περάσουν οι αλλαγές αυτές, οι άνεργοι που θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα εξακολουθήσουν να ενισχύονται με επίδομα και μετά τους 12 μήνες, λαμβάνοντας μάλιστα ποσό που μπορεί να υπερβαίνει και τα 200 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τα χρόνια που έχουν απασχοληθεί πριν μείνουν άνεργοι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανεργία: Τι αλλάζει στα επιδόματα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.