ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για 50.000 θέσεις εργασίας – Ποιους αφορά

Ανοίγουν νέα προγράμματα για 50.000 θέσεις εργασίας
ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για 50.000 θέσεις εργασίας – Ποιους αφορά

Νέα προγράμματα για 50.000 θέσεις εργασίας πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα τα οποία αναμένεται να χρηματοδοτούνται από τον Προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η RealNews, έξι είναι οι δράσεις που αναμένεται να ενεργοποιήσει το προσεχές διάστημα η ΔΥΠΑ για την κάλυψη χιλιάδων νέων θέσεων.

Τις προηγούμενες ημέρες δύο νέα προγράμματα που αφορούν την απασχόληση 5.000 ανέργων με έμφαση στη πράσινη οικονομία με επιχορήγηση έως 12.264 ευρώ για τη δημιουργία κάθε νέας θέσης.

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για 50.000 θέσεις εργασίας – Ποιους αφορά

Στόχος και των υπολοίπων έξι δράσεων, είναι η δημιουργία 50.000 θέσεων εργασιακής απασχόλησης με την συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αλλά και από τον Προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ.

Ειδικότερα, τα προγράμματα αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα και θα αφορούν:

1. Νέους ελεύθερους επαγγελματίες ηλικίας 20 έως 44 ετών που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά σε επτά Διοικητικές Περιφέρειες.

2. 3.220 ελεύθερους επαγγελματίες ηλικίας 30 έως 45 ετών στις Λιγότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ) και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

3. 10.000 ανέργους ηλικίας έως 29 ετών με προεργασία στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

4. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 3.900 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών.

5. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και βραχυχρόνιας απασχόλησης για 15.000 ανέργους 25-45 ετών.

6. Πιλοτικές δράσεις στο πλαίσιο κατάρτισης ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ανοιχτού τύπου σε τέσσερις πόλεις για 17.750 ανέργους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για 50.000 θέσεις εργασίας – Ποιους αφορά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.