ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγγελος Παυλακάκης: Έχω 10:11, ούτε 10:10 ούτε 10:12 – Πρώτα το κάνεις και μετά μιλάς γι αυτό

Ποια η δέσμευση του Άγγελου Παυλακάκη για το αν η Αττική θα αποκτήσει στάδιο;
Άγγελος Παυλακάκης: Έχω 10:11, ούτε 10:10 ούτε 10:12 –  Πρώτα το κάνεις και μετά μιλάς γι αυτό

Τι δημιούργησε στον Άγγελο Παυλακάκη την ανάγκη να θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Ο Άγγελος Παυλακάκης αν και έχει θέσει ξανά υποψηφιότητα για θέματα ΣΕΓΑΣ, αθλητικών σωματείων κ.τ.λ. τώρα πήρε την απόφαση να κατέβει και στον στίβο της πολιτικής της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποιος ήταν ο λόγος;

«Σε μία ηλικία, 46 ετών, ταυτόχρονα με τη γνώση που έχω αποκτήσει σε όλους τους τομείς που έχω δραστηριοποιηθεί μέχρι σήμερα, ως αθλητής ή ως προπονητής ή ως υπάλληλος σε αθλητικό οργανισμό στο Δήμο Χαλανδρίου καθώς και η ενασχόλησή μου με τα κοινά της Ομοσπονδίας και του αθλητισμού από πολλές θέσεις που εχω θητεύσει, με εχουν εφοδιάσει με τη γνώση και την εμπειρία για να μπορέσω να δώσω μια άλλη προοπτική στον αθλητισμό της Αθήνας», σημείωσε μιλώντας στο Sportime ο Άγγελος Παυλακάκης.

«Ο αθλητισμός πέρασε μία μεγάλη κρίση και την περίοδο του covid, πέρα από την οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2009 και την… πλήρωσε και ο αθλητισμός γιατί δεν υπήρξε προτεραιότητα», συμπλήρωσε.

Αμέσως μετά όμως, όπως υπογράμμισε ο Άγγελος Παυλακάκης, «ήρθε μία γιγάντωση του “δρομικού κινήματος” που πρέπει να την αξιοποιήσουμε». Έχουμε ένα ευρύτερο φάσμα «ακροατών» για τον αθλητισμό που πρέπει να το αξιοποιήσουμε, είπε.

Άγγελος Παυλακάκης: Έχω 10:11, ούτε 10:10 ούτε 10:12 -  Πρώτα το κάνεις και μετά μιλάς γι αυτό

Ο Άγγελος Παυλακάκης αναφέρθηκε και στο όνειρό του για την πόλη, το οποίο όπως είπε «όσο και αν φαντάζει ουτοπικό σήμερα για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας», είναι να «ξαναέρθουν μεγάλες διοργανώσεις, σημαντικές, στην Αθήνα».

«Έχει να έρθει διοργάνωση πάρα πολλά χρόνια. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Εμείς είχαμε τη χαρά και το 1997 να έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Ολυμπιακό Στάδιο», σημείωσε.

«Τέτοιες εμβληματικές διοργανώσεις, έστω και αν είναι σε κάποιο άθλημα μεμονομένα, θα είναι από τις προτεραιότητές μας», συμπλήρωσε.

Και οι υποδομές στην Αθήνα «κατά κάποιο τρόπο αφέθηκαν στην τύχη τους» καθώς όπως είπε ο Άγγελος Παυλακάκης «δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα και τη βούληση να συνδράμουμε σε έναν τομέα που δεν ηταν πρώτης γραμμής».

«Η Αθήνα δυστυχώς δεν έχει ένα στάδιο που να πληρεί προδιαγραφές για να γίνουν σήμερα αγώνες ούτε πανελληνίου πρωταθλήματος. Που αυτό είναι τουλάχιστον λυπηρό για μία πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων», υπογράμμισε.

«Κάθε πόλη που σέβεται τον εαυτό της στην Ευρώπη έχει ένα στάδιο τουλάχιστον 5.000 θέσεων, με προδιαγραφές να κάνει διεθνή οργάνωση και εμείς ολόκληρη Αττική δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα», συμπλήρωσε.

Άγγελος Παυλακάκης: Έχω 10:11, ούτε 10:10 ούτε 10:12 – Πρώτα το κάνεις και μετά μιλάς γι αυτό

Άγγελος Παυλακάκης: Έχω 10:11, ούτε 10:10 ούτε 10:12 -  Πρώτα το κάνεις και μετά μιλάς γι αυτό
Ποια όμως η δέσμευση του Άγγελου Παυλακάκη για το αν η Αττική θα αποκτήσει στάδιο που θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες στίβου;

«Ο αθλητισμός με έχει μάθει οτι πρώτα πετυχαίνεις και μετά αναλύεις και κάνεις αξιολόγηση του τι μπορούσα να πετύχω, αν το έκανα σωστά ή αν είχα και άλλες δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή, με την ομάδα που έχουμε συστήσει ως συνδυασμός, με οικονομολόγους, τεχνοκράτες, νομικούς, έχουμε μία πληθώρα εξειδικευμένων ανθρώπων που βγάζουν το πρόγραμμά μας. Δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτα που δεν θα είναι υλοποιήσιμο. Και από οικονομικής και από τεχνικής και από νομικής πλευράς. Θέλω να είμαι έτοιμος να πω συγκεκριμένα πράγματα. Θα βγει συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήσιμων δράσεων. Να είστε σίγουροι πάντως πως ότι πούμε θα το πράξουμε», είπε.

«Έχω 10:11, ούτε 10:10 ούτε 10:12. Πρώτα το κάνεις και μετά μιλάς γι αυτό. Να σου πω ότι θα έκανα 10:07 ή είχα τέτοιο στόχο, αυτά επειδή τα έχω βιώσει, άστο», υπογράμμισε ο Άγγελος Παυλακάκης.

«Και στο πρόγραμμα, επειδή έχω μιλήσει με τον κ. Χαρδαλιά δεν λέμε τίποτα που δεν μπορούμε να το κάνουμε. Πρώτα είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε και μετά το παρουσιάζουμε», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Παυλακάκης είναι υποψήφιος στον συνδυασμό «Αττική Μπροστά», του Νίκου Χαρδαλιά για τον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Άγγελος Παυλακάκης: Έχω 10:11, ούτε 10:10 ούτε 10:12 -  Πρώτα το κάνεις και μετά μιλάς γι αυτό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άγγελος Παυλακάκης: Έχω 10:11, ούτε 10:10 ούτε 10:12 – Πρώτα το κάνεις και μετά μιλάς γι αυτό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.