ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγλικά στα νηπιαγωγεία από τον Σεπτέμβριο

Την Αγγλική Γλώσσα θα διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά στα νηπιαγωγεία σύμφωνα με τη νέα τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Αγγλικά στα νηπιαγωγεία από τον Σεπτέμβριο

Την Αγγλική Γλώσσα θα διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά στα νηπιαγωγεία σύμφωνα με τη νέα τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Νηπιαγωγεία: Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με νέα τροπολογία που κατέθεσε, εισάγει πλέον τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στους μαθητές στα νηπιαγωγεία.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τη νέα τροπολογία, εισάγεται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα των νηπιαγωγείων της χώρας δράση για τη δημιουργική ενασχόληση των μαθητών με την αγγλική γλώσσα μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές αλληλοεπιδρούν με έναν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας παρουσία του νηπιαγωγού.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ορίζεται η διάρκεια ενασχόλησης των μαθητών με την αγγλική γλώσσα και ρυθμίζεται κάθε θέμα σχετικό με την εφαρμογή του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων της οργάνωσης και υλοποίησης σχετικών επιμορφωτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων».

Σχετικά με τα εργαστήρια δεξιοτήτων,η διάταξη προβλέπει ότι: Σκοπός της νέας αυτής διδακτικής ενότητας είναι «η καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης», όπως αναφέρει η τροπολογία του ΥΠΑΙΘ.

Με απόφαση , της υπουργού Παιδείας και κατόπιν εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ορίζονται ο αριθμός, η διάρκεια και το περιεχόμενο των θεματικών κύκλων της διδακτικής ενότητας και των επιμέρους θεματικών ενοτήτων, ο αριθμός και οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών στους οποίους ανατίθεται η διδασκαλία των θεματικών, ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών και οδηγίες για την οργάνωση και την υλοποίηση σχετικών επιμορφωτικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων για τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε επίσης: 

MasterChef τελικός: Αυτός είναι ο νικητής που θέλει ο κόσμος!

Survivor: Ατάκα ντροπής ακούστηκε στην «Τούρτα της Μαμάς» για τον Τριαντάφυλλο

Survivor – Αλέξης Παππάς: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του Survivor

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγγλικά στα νηπιαγωγεία από τον Σεπτέμβριο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.