ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντώνης Κανάκης κατά Γεωργιάδη: «Γιατί υπερασπίζεσαι τον Πορτοσάλτε; Είστε συνεργάτες; Τι βία είναι αυτή που μας ασκείτε;»

Είναι προτεραιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη να υπερασπιστεί τον Άρη Πορτοσάλτε, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη; Απασφάλισε ο Αντώνης Κανάκης
Αντώνης Κανάκης κατά Γεωργιάδη: «Γιατί υπερασπίζεσαι τον Πορτοσάλτε; Είστε συνεργάτες; Τι βία είναι αυτή που μας ασκείτε;»

Αντώνης Κανάκης: Μετά από – σχεδόν – μία τετραετία που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, έχει γίνει περισσότερο από ξεκάθαρο πως οι ελεύθερες και αντικειμενικές απόψεις στα ΜΜΕ ενοχλούν σφόδρα το Μαξίμου.

Ακόμα και αυτές τις μέρες που όλος ο ελληνικός λαός «βράζει» από οργή για την πολιτική ανικανότητα που μας οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, κυβερνητικοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντί να νοιώσουν ντροπή για όσα έγιναν και να σωπάσουν, κάνουν κομματική προπαγάνδα πάνω από τα μνήματα 57 νεκρών. Και αντί να στέκονται με σεβασμό δίπλα στις οικογένειες που πενθούν απαρηγόρητες, έχουν την αγωνία πώς να στηρίξουν τους δημοσιογράφους που λειτουργούν ως κατεξοχήν φερέφωνα της κυβέρνησης.

Αυτό ακριβώς το θέμα έθιξε ο Αντώνης Κανάκης στη χθεσινή εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα» η οποία – δεδομένων των τραγικών συνθηκών – δεν είχε κανέναν σατυρικό χαρακτήρα, άλλα εξόχως καταγγελτικό, μιας και οι παρουσιαστές τα είπαν «έξω από τα δόντια» για πολιτικούς και δημοσιογράφους που δεν έχουν δείξει τον παραμικρό σεβασμό στο δράμα όλων αυτών των οικογενειών και στις ψυχές που έφυγαν τόσο άδικα.

Ο Αντώνης Κανάκης άσκησε δριμεία κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μην έχοντας την παραμικρή ενσυναίσθηση, επέλεξε πως αυτές τις μαύρες μέρες για τη χώρα ήταν κατάλληλη στιγμή για να υπερασπιστεί – μέσω τηλεοπτικής εκπομπής – τον… Άρη Πορτοσάλτε, για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις που έκανε μία μέρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Πορτοσάλτε είχε πει συγκεκριμένα ότι τα δυστυχήματα είναι «θυσίες» που έχουν ως αποτέλεσμα την… βελτίωση των υποδομών:

«Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα.

Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων.

Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και να πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα», είχε πει ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος σε ένα απόγειο αναλγησίας.

Ενώ οι λαμαρίνες από τα τρένα δεν είχαν ακόμα κρυώσει και οι οικογένειες δεν ήξεραν αν θα βρουν κάτι να θάψουν, ένας δημοσιογράφος βγήκε από την δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ για να πει πως το παιδί τους έγινε… θυσία για να εξευμενιστεί ο «θεός» της «ανάπτυξης» που θα φέρει ο… Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και αυτήν την εκτρωματική δήλωση που προκάλεσε διάχυτη οργή στον κόσμο, βγήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να την υπερασπιστεί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, λέγοντας – μάλιστα – χαρακτηριστικά «Εγώ δεν θα το αφήσω έτσι»! Ο υπουργός Ανάπτυξης διάβασε μάλιστα στον «αέρα» ολόκληρη την ανάρτηση του Πορτοσάλτε που είχε κάνει στο twitter και υπερασπιζόταν τον εαυτό του, στην οποία χαρακτήριζε «φασιστοειδή» όσους αντέδρασαν και υποστήριζε πως επιχειρείται «δολοφονία χαρακτήρα». Δηλαδή ούτε λίγο – ούτε πολύ ο υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, λειτούργησε ως… εκπρόσωπος τύπου του Άρη Πορτοσάλτε! Σε τέτοια ξεδιαντροπιά έχουν φτάσει τα κομματικά «κολλητιλίκια».

Κανάκης: «Τι σόου είναι αυτό μπροστά στα μάτια μας;»

Βλέποντας αυτό το θέατρο του παραλόγου, ο Αντώνης Κανάκης αναρωτήθηκε αυτό που πέρασε από το μυαλό κάθε σοβαρά σκεπτόμενου πολίτη. Γιατί ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον Άρη Πορτοσάλτε και μάλιστα σε τέτοιες στιγμές;

«Αυτή τη στιγμή ο υπουργός νιώθει ότι στις προτεραιότητες του είναι να υπερασπιστεί τον Πορτοσάλτε; Για πες μας ρε Άδωνι, γιατί έχουμε απορία, τι ακριβώς σχέση έχετε με τον Πορτοσάλτε; Τι είστε; Κολλητοί; Συγγενείς; Συνεργάτες; Γιατί εσύ είσαι ένας πολιτικός και αυτός είναι ένας δημοσιογράφος, ο οποίος υποτίθεται σε ελέγχει».

«Τι σόου είναι αυτό που στήνεται μπροστά στα μάτια μας; Τι βία είναι αυτή που μας ασκείτε;», αναρωτήθηκε ακόμα ο παρουσιαστής.

Δυστυχώς σε αυτή την χώρα τα αυτονόητα έχουν γίνει πολυτέλεια για να τα ρωτάς. Η πραγματικότητα είναι πως ο Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή που εμφανίζεται στον ΣΚΑΪ, μόνο ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν έχει μοιράσει ακόμα. Έφτασε στο σημείο να προτρέψει τους τηλεθεατές να… ψηφίσουν ΝΔ και της δώσουν αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, λέγοντας συγκεκριμένα ότι πρέπει να δοθεί «από την πρώτη Κυριακή 35-36% στη Νέα Δημοκρατία, για να έρθει η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές για να μην χαλάμε χρόνο για τα δεδομένα».

Οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίζεται με τόσο πάθος τον Άρη Πορτοσάλτε. Ο Αντώνης Κανάκης απλά μίλησε για τα αυτονόητα, αυτά που θα έπρεπε να ισχύουν σε μια κανονική χώρα και όχι σε ένα μπάχαλο διαπλεκόμενων συμφερόντων, όπως είναι η σημερινή Ελλάδα. Μια χώρα όπου η ασέβεια απέναντι στους νεκρούς είναι μια πολιτική «κανονικότητα».

 

Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (18/8) :  Με λένε Γιώργο (Μαζωνάκη)…

e-sportime (18/8) : Με λένε Γιώργο (Μαζωνάκη)…

Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι ένας καλλιτέχνης που σημάδεψε τη μουσική σκηνή. Όσα ακούστηκαν τελευταία για την προσωπική του ζωή δεν έπρεπε ποτέ να είχαν πάρει αυτή τη διάσταση.

Ηλεκτρονική έκδοση
Κοινωνία: Ένα Ποίημα για την Κύπρο 1974 – Η προσταγή του Διγενή

Ένα Ποίημα για την Κύπρο 1974 – Η προσταγή του Διγενή

Ένα Ποίημα από την Ευαγγελία Λάππα για την Κύπρο

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κοίμηση της Θεοτόκου: «Έχεις την εύνοια της Παναγίας; – Έχεις το παν. Δεν την έχεις; – Έχασες το παν»

Κοίμηση της Θεοτόκου: «Έχεις την εύνοια της Παναγίας; – Έχεις το παν. Δεν την έχεις; – Έχασες το παν»

Η «σκανδαλώδης» βοήθεια της Παναγίας είναι ισόβιο δώρο για όλους μας, αρκεί να έχουμε τη θέληση να το επωφεληθούμε

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Γιάννης Κεφαλογιάννης: Η Ελλάδα καίγεται 3 μέρες και θυμήθηκε να εμφανιστεί τώρα γιατί του… έθιξαν το 112!

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Η Ελλάδα καίγεται 3 μέρες και θυμήθηκε να εμφανιστεί τώρα γιατί του… έθιξαν το 112!

Αντί να παραιτηθεί για την καταστροφή της χώρας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κουνάει και το δάχτυλο στον Δήμαρχο Πάτρας, Κ. Πελετίδη!

Κοινωνία
Κοινωνία: Εμπρησμοί: Οργή πολιτών για τους εγκληματίες που συνελήφθησαν να καίνε την Πάτρα – «Δεν αρκεί η φυλακή – Πείτε μας τα κίνητρά τους» λένε

Εμπρησμοί: Οργή πολιτών για τους εγκληματίες που συνελήφθησαν να καίνε την Πάτρα – «Δεν αρκεί η φυλακή – Πείτε μας τα κίνητρά τους» λένε

Σάλος με τις συλλήψεις των νεαρών εμπρηστών στην Πάτρα - Απαντήσεις στο «ποιοι και γιατί μας καίνε» απαιτούν οι Έλληνες

Κοινωνία
Κοινωνία: Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Πολύ μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στις περιοχές που φλέγονται!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Πυρκαγιές: Ένας ψαλμός πάντα θα μας λυτρώνει από τα ανείπωτα – Συγκίνηση με τη λιτανεία στη Ζάκυνθο

Πυρκαγιές: Ένας ψαλμός πάντα θα μας λυτρώνει από τα ανείπωτα – Συγκίνηση με τη λιτανεία στη Ζάκυνθο

Άλλοι αγωνίζονται στο ανθρώπινο μέτρο και άλλοι μάχονται σιωπηλά στο πνευματικό - Ανάγκη οι λιτανείες για τη δοκιμασία της πατρίδας μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ρεσιτάλ αδιαντροπιάς από Βούλτεψη: Η Ελλάδα καίγεται γιατί φταίνε οι πολίτες που δεν γίνονται εθελοντές!

Ρεσιτάλ αδιαντροπιάς από Βούλτεψη: Η Ελλάδα καίγεται γιατί φταίνε οι πολίτες που δεν γίνονται εθελοντές!

Απτόητη η Βούλτεψη προκαλεί ακόμα και αυτές τις ώρες που η οργή ξεχειλίζει στο πανελλήνιο για την πύρινη καταστροφή της χώρας

Κοινωνία
Κοινωνία: Φωτιά: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε 10 περιφέρειες – Τεράστιες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα!

Φωτιά: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε 10 περιφέρειες – Τεράστιες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα!

Πολλές περιοχές σε αυξημένο κίνδυνο για φωτιά και πάλι!

Κοινωνία