ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξετάζεται ο τριπλασιασμός των προστίμων

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τριπλασιασμό των προστίμων που επιβάλλονται για τη μη τήρηση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης. φαίνεται ότι μελετά η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι επιθυμεί να αποφύγει την οποιαδήποτε εξάπλωση του κορονοϊού, που θα οφείλεται σε απροσεξίες και ασυνέπειες της τελευταίας στιγμής δεδομένου ότι η χώρα εισέρχεται βήμα βήμα...
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξετάζεται ο τριπλασιασμός των προστίμων

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τριπλασιασμό των προστίμων που επιβάλλονται για τη μη τήρηση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης. φαίνεται ότι μελετά η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι επιθυμεί να αποφύγει την οποιαδήποτε εξάπλωση του κορονοϊού, που θα οφείλεται σε απροσεξίες και ασυνέπειες της τελευταίας στιγμής δεδομένου ότι η χώρα εισέρχεται βήμα βήμα στην κρίσιμη φάση της κορύφωσης της επιδημίας Covid-19.

Αυτό σημαίνει πως για ένα χρονικό διάστημα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην αύξηση των κρουσμάτων, τους θανάτους και τις εισαγωγές για νοσηλεία θα ακολουθήσουν μία σταθερή οριζόντια πορεία έως ότου αρχίσουν να παίρνουν τη μορφή μίας φθίνουσας καμπύλης. Αυτή η φάση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αλλά και ψυχολογικά βεβαρημένη διότι, πολλοί πολίτες θα νομίζουν ότι ο κίνδυνος πέρασε. Δεν συμβαίνει όμως αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετανάστες αγνοούν την αστυνομία – Τελικά η καραντίνα είναι μόνο για τους Ελληνες; (vid)

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα θα ενταθούν οι περιπολίες και ο έλεγχος των μετακινήσεων.

Για τα μέτρα που εξετάζονται, μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και τόνισε πως περιλαμβάνουν «είτε αυστηροποίηση του προστίμου είτε γεωγραφικούς περιορισμούς όπου υπάρχουν εστίες επιμόλυνσης (καραντίνα) είτε περαιτερώ περιορισμούς στο εύρος των εξόδων με έμφαση στον περιορισμό κίνησης εκτός έδρας των ανθρώπων είτε περαιτέρω αυστηροποίηση πτήσεων από το εξωτερικό για να μην υπάρχουν επιπλέον κίνδυνοι».

Όπως εξήγησε «το ότι μπορούμε να έχουμε έγκαιρη διάγνωση για κάποιον που έχει μολυνθεί δεν σημαίνει ότι εκεί τελειώνει η δουλειά του κράτους. Ακολουθεί η ιχνηλάτηση και αυτή έχει πάει πολύ καλά από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά εάν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων τότε θα αυξηθεί γεωμετρικά η δυσκολία. Εκεί νομίζω ότι απέτυχε το σύστημα Ιταλίας και Ισπανίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ζευγάρι ηλικιωμένων πήγαινε για άθληση με… αυτοκίνητο!

Ο υπουργός Επικρατείας πάντως έκανε λόγο για ένα «μεγάλο επίπεδο συμμόρφωσης» προσθέτοντας ότι «εάν συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο συμμόρφωσης, θεωρώ ότι σταδιακά θα απεγκλωβιστούμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη «διαφαίνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη σταθερότητα στην επέκταση της επιδημίας και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα γιατί φαίνεται ότι δεν θα πάμε σε μεγάλη εκθετική επέκταση και θεωρώ ότι το ΕΣΥ θα αντέξει και δεν θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά στο εξωτερικό. Το πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης δεν εξαρτάται μόνο από τα σημερινά δεδομένα αλλά έχει να κάνει και με τον καιρό, τα εισερχόμενα κρούσματα κτλ.».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξετάζεται ο τριπλασιασμός των προστίμων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.