ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Οι τρεις επιλογές μετακίνησης: Με SMS, δήλωση και φόρμα

Οι τρεις επιλογές που θα έχουμε προκειμένου να μπορέσουμε να μετακινήθουμε: Δήλωση, φόρμα, SMS.

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Οι τρεις επιλογές: Με SMS, δήλωση και φόρμα
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κορονοϊός – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε λίγη ώρα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία θα εφαρμοστεί είτε από απόψε (Κυριακή 22/3) είτε από το πρωί της Δευτέρας (23/3). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Αυτό είναι το έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες για τη μετακίνηση τους (pic)

Σύμφωνα με όσα αναμένεται να ανακοινώσουν στις 19:00 (μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού που θα γίνει στις 18:00) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, θα επιτρέπονται μόνον μετακινήσεις προς χώρους εργασίας, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Δηλαδή όσες κρίνονται απολύτως απαραίτητες.

Έτσι όποιος θέλει να μετακινηθεί θα μπορεί να το κάνει μέσω τριών τρόπων:

Α: Μέσω εντύπου το οποίο θα αναφέρει έξι λόγους που επιτρέπεται να μετακινηθούμε. Θα μοιάζει με το έντυπο που ήδη έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, αλλά ουσιαστικά θα είναι μία νεότερη φόρμα.

Β: Μέσω  αποστολής SMS στο 13033, το οποίο θα μας στέλνει απάντηση.

Γ: Μέσω ενός χαρτιού: Θα μπορεί να το συμπληρώνει ο καθένας στο σπίτι του και θα πρέπει να γράφει πάνω πού θα πάει και τι ώρα. Για παράδειγμα: Βγαίνω στις 14:30 το μεσημέρι και πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ. Να σημειωθεί ότι μαζί με το χαρτί θα πρέπει να έχουμε και την ταυτότητά μας για να την επιδείξουμε αν μας ζητηθεί για έλεγχο στο δρόμο.

Παρακάτω το έντυπο μετακίνησης

Exit mobile version