ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη δήλωση Σκυλακάκη για ακρίβεια στα καύσιμα: «Η βενζίνη εξαρτάται απ’ τους Σαουδάραβες, το αυτό και το εκείνο»

Η αδιανόητη απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ερώτημα για το τι μπορεί να γίνει με την πρωτοφανή ακρίβεια στα καύσιμα
Απίστευτη δήλωση Σκυλακάκη για ακρίβεια στα καύσιμα: «Η βενζίνη εξαρτάται απ’ τους Σαουδάραβες, το αυτό και το εκείνο»

Ακρίβεια – Καύσιμα: Μέχρι πρόσφατα η συνήθης τακτική των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να αιτιολογήσουν την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την άγρια φορολογία που επιβάλλεται στους πολίτες, ήταν να επιστρατεύουν φαιδρές δικαιολογίες που είχαν κάποια επίφαση «σοβαροφάνειας». Τώρα όμως πλέον φαίνεται ότι η αλαζονεία του 41% έχει φουσκώσει τόσο πολύ τα μυαλά των υπουργών της «Αριστείας» που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να απαντήσουν, και λένε… «αλαμπουρνέζικα»!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», και ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για την τιμή της βενζίνης που έχει εκτοξευθεί εδώ και καιρό στα 2 ευρώ και δεν πέφτει με τίποτα.

Μην έχοντας καμία πρόχειρη δικαιολογία στο μυαλό του για το γεγονός ότι τα καρτέλ των καυσίμων «γδέρνουν» τους πολίτες όπως θέλουν, έδωσε μια «ότι να ‘ναι» απάντηση που δεν θα ακουγόταν ούτε σε καφενείο:

Πιο συγκεκριμένα είπε κατά λέξη: «Για τη βενζίνη δεν μπορώ να σας πω, εξαρτάται από τους Σαουδάραβες, το αυτό και το εκείνο»!

Η ευθεία προσβολή στη νοημοσύνη των πολιτών, φαίνεται ότι έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό. Να θυμίσουμε πως ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ήταν εκείνος που πριν έναν χρόνο ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε ισχυριστεί πως ο φόρος στα καύσιμα δεν μειώνεται γιατί κάτι τέτοιο θα «ευνοούσε» μόνο τους… πλούσιους που έχουν 2-3 αυτοκίνητα, και θα «αδικούσε» τους φτωχούς, οι οποίοι «δεν έχουν αυτοκίνητο»!

Φανταστείτε ένα πολίτη που περνάει όλο τον μήνα του με αναμμένο λαμπάκι στο αυτοκίνητο γιατί δεν έχει να βάλει βενζίνη, να ακούει τον κ. Σκυλακάκη στην τηλεόραση να του λέει ότι φταίει το… αυτό και το εκείνο! Μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις. Φυσικά για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ούτε κατά διάνοια δεν γίνεται λόγος. Μετέπειτα, όταν ο δημοσιογράφος του Open του ανέφερε ξανά ότι το λίτρο έχει φτάσει στα 2 ευρώ, ο ίδιος έκανε σαν να μην τον ακούει και ξεκίνησε να μιλάει για το ρεύμα.

Μέχρι να αποφασίσει ο υπουργός Ενέργειας ποιο είναι το «αυτό» και ποιο είναι το «εκείνο», η πραγματικότητα λέει ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πλήρως την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα για να γεμίζει τα ταμεία του κράτους με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ, και από την άλλη όποτε… δεηθεί να μοιράζει ένα Fuel Pass, επιστρέφοντας το 1/10 από αυτά που απομυζώνται από τους πολίτες.

Για τις τιμές των καυσίμων που βρίσκονται στα ύψη οι κυβερνητικοί συνεχώς πετούν το μπαλάκι σε «εξωγενείς παράγοντες», καλή ώρα όπως… οι Σαουδάραβες που ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης. Και έτσι καλύπτουν επιμελώς ότι η κύρια αιτία των εκτοξευμένων τιμών είναι το μονοπώλιο των εφοπλιστικών συμφερόντων που ελέγχουν τα διυλιστήρια και κάνουν ολόκληρη την αγορά καυσίμων να «χορεύει» στους ρυθμούς τους.

Τους ρυθμούς της αισχροκέρδειας δηλαδή, που έχει γονατίσει τους Έλληνες πολίτες.

Η αμίμητη διατύπωση στο λεπτό 15:20 του βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη δήλωση Σκυλακάκη για ακρίβεια στα καύσιμα: «Η βενζίνη εξαρτάται απ’ τους Σαουδάραβες, το αυτό και το εκείνο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.