ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο: Η Μίνα Γκάγκα είπε πως τα εμβόλια έχουν και δεν έχουν παρενέργειες! Αντιφάσεις και διγλωσσία για ένα τόσο σοβαρό θέμα

Η Μίνα Γκάγκα μίλησε για τις παρενέργειες των εμβολίων πέφτοντας σε τραγικές αντιφάσεις, και λέγοντας πως υπάρχουν άλλα και... δεν υπάρχουν!
Απίστευτο: Η Μίνα Γκάγκα είπε πως τα εμβόλια έχουν και δεν έχουν παρενέργειες! Αντιφάσεις και διγλωσσία για ένα τόσο σοβαρό θέμα

Μίνα Γκάγκα: Στην σκιά της ανησυχητικής είδησης πως Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι ερευνά, αν το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer -BioNTech για τον κορονοϊό δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού σε άτομα 65 ετών και άνω, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κλήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα των παρενεργειών των εμβολίων.

Όμως η απάντηση της κας Γκάγκα γι’ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα όχι μόνο δεν ξεδιάλυνε το τοπίο, άλλα δημιούργησε ακόμα περισσότερη σύγχυση και ερωτηματικά. Κάνοντας μια αλλοπρόσαλλη τοποθέτηση, η αναπληρώτρια υπουργός ούτε  λίγο – ούτε πολύ υποστήριξε πως τα εμβόλια έχουν, άλλα και… δεν έχουν παρενέργειες!

Αρχικά η κα Γκάγκα είπε πως: «Έχουμε δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε όλο τον κόσμο. Είναι τόσες πολλές που μικρά σήματα που δεν θα τα παίρναμε είδηση μέχρι τώρα, τα παίρνουμε γιατί είναι πάρα πολλά τα περιστατικά».

Σε αυτό το σημείο η Μίνα Γκάγκα παραδέχεται ξεκάθαρα πως τα εμβόλια έχουν παρενέργειες και πως τα σήματα ασφαλείας μπόρεσαν να γίνουν αντιληπτά γρήγορα, γιατί ο εμβολιασμός ήταν μαζικός σε όλον τον κόσμο και έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Βέβαια ο χαρακτηρισμός «μικρά σήματα», είναι μάλλον μια τραγική επικοινωνιακή προσπάθεια της κας Γκάγκα να υποβαθμίσει τις παρενέργειες, την ίδια στιγμή που στην πρόσφατη έκθεση του CDC αναφέρονται 770 διαφορετικοί τύποι ανεπιθύμητων ενεργειών σε ηλικίες 18+, 96 σήματα ασφαλείας για παιδιά 12 έως 17 ετών και 66 σήματα ασφαλείας  σε παιδιά 5 έως 11 ετών, που αφορούν – μεταξύ πολλών άλλων παρενεργειών – μυοκαρδίτιδες, περικαρδίτιδες, πνευμονικές εμβολές, νευρολογικές παραλύσεις, θρομβοεμβολικά επεισόδια κ.α.

Άρα τα σήματα ασφαλείας που προκύπτουν καθόλου «μικρά» και καθόλου αμελητέα δεν είναι, δεδομένου του ότι τα εμβόλια διαφημιστήκαν στην Ελλάδα από κυβέρνηση και ειδικούς ως «απολύτως ασφαλή» και επιπλέον επιβλήθηκε υποχρεωτικός εμβολιασμός στα πλαίσια του οποίου ο κάθε πολίτης εκβιάστηκε για να εκθέσει τον οργανισμό του σε πιθανές – σοβαρότατες – παρενέργειες που δύνανται να επιφέρουν ακόμα και τον θάνατο.

Στην συνέχεια της τοποθέτησης της, η Μίνα Γκάγκα έκανε μια προσπάθεια να συγκρίνει τις παρενέργειες ενός πειραματικού σκευάσματος γενετικής μηχανικής που διοχετεύτηκε για πρώτη φορά και με μαζικό τρόπο στους πληθυσμούς, με την… ασπιρίνη (!) και άλλα φάρμακα καθημερινής χρήσης που υποτίθεται έχουν περισσότερες παρενέργειες από τα mRNA εμβόλια:

«Αν σκεφτείτε ότι χρησιμοποιούμε καθημερινά άλλα φάρμακα καθημερινής χρήσης που έχουν παρενέργειες, να σας πω την απλή ασπιρίνη, να σας πω άλλα φάρμακα που έχουνε δυνητικά πολύ περισσότερες παρενέργειες», είπε η αναπληρώτρια υπουργός.

Και αν ακόμα δεχθεί κανείς πως πολλά φάρμακα καθημερινής χρήσης έχουν περισσότερες παρενέργειες από τα εμβόλια κατά της Covid – 19, το θέμα είναι πως κανένας από τα εκατομμύρια των πολιτών που εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα δεν ενημερώθηκαν με κάποιο επίσημο ιατρικό έγγραφο που να παραθέτει τις βεβαιωμένες παρενέργειες του εμβολίου, πριν προβούν στον εμβολιασμό τους. Αντιθέτως, όποιος παίρνει ένα κουτί… ασπιρίνη ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο κυκλοφορεί στην αγορά, έχει την δυνατότητα να διαβάσει το χαρτί με τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του και να κρίνει αν θα το καταναλώσει ή όχι.

«Για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που καταλήγουν συχνά από κορονοϊό, αν τα ζυγίσεις η πιθανότητα να κάνεις ένα επεισόδιο τέτοιο (σ.σ. ισχαιμικό) είναι πολύ μικρότερη από το εμβόλιο απ’ ότι (σ.σ. να καταλήξεις) από τον κορονοϊό. Άρα νομίζω πως αυτό πρέπει να ζυγίσει ο καθένας μας και ας το συζητήσει με τον γιατρό του. Δηλαδή τι παρενέργειες έχω», συνέχισε η κα Γκάγκα.

Όμως στο κλείσιμο της απάντησης της, η Μίνα Γκάγκα από εκεί που έως εκείνο το σημείο παραδεχόταν σαφέστατα πως τα εμβόλια έχουν παρενέργειες (έστω και αν υποβίβαζε την σοβαρότητα τους), ξαφνικά κάνει στροφή 180 μοιρών στο αφήγημα και λέει πως… δεν φαίνεται να έχουν παρενέργειες!

Συγκεκριμένα κατέληξε λέγοντας: «Όλα τα πράγματα έχουν κάποιες παρενέργειες, σε όλα τα πράγματα μπορεί να έχουμε κάτι. Το εμβόλιο δεν φαίνεται να έχει παρενέργειες και δεν έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο τόσες πολλές δόσεις εμβολίου».

Είναι σοβαρή τοποθέτηση αυτή από ένα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Υγείας; Τελικά τα εμβόλια έχουν ή δεν έχουν παρενέργειες; Τι συνέβη στην κα Γκάγκα και κατέληξε να πει άλλα αντ’ άλλων; Άγνοια του θέματος; Σύγχυση; Αμηχανία μπροστά στο ζήτημα; Κοροϊδία της λογικής του μέσου τηλεθεατή; Μήπως η Μίνα Γκάγκα στον σύντομο πολιτικό της βίο πρόλαβε κιόλας να μυηθεί στην «τέχνη» της διγλωσσίας των πολιτικών;

Καθαρές απαντήσεις θα λάβουν οι πολίτες για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα την υγεία τους ή το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να παίζει την «κολοκυθιά»;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο: Η Μίνα Γκάγκα είπε πως τα εμβόλια έχουν και δεν έχουν παρενέργειες! Αντιφάσεις και διγλωσσία για ένα τόσο σοβαρό θέμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.