Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Βρήκαμε λύση για τις εκκλησίες το Πάσχα»

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος που όπως τόνισε, το τετ α τετ τους έβγαλε λύση για το θέμα των εκκλησιών αναφορικά με το Πάσχα.

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος που όπως τόνισε, το τετ α τετ τους έβγαλε λύση για το θέμα των εκκλησιών αναφορικά με το Πάσχα.

Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος : Το Πάσχα πλησιάζει και τη στιγμή που όπως φαίνεται… στο χωριό δεν θα πάμε, μεγάλο ενδιαφέρον έχει αν θα βιώσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα έστω από τις πόλεις. Όπως είναι φυσιολογικό για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον κόσμο το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα των εκκλησιών και αν αυτές θα είναι ανοιχτές για τους πιστούς.

Για αυτό τον λόγο, συνάντηση είχαν ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μια συνάντηση που έβγαλε αποτελέσματα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά το πέρας αυτής ο Αρχιεπίσκοπος.

«Βρήκαμε μια λύση θα κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα με περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας». Αυτό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην προηγηθείσα συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι υπήρξε «σύμπνοια» με τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά την λειτουργία των εκκλησιών στο Πάσχα ενώ παράλληλα «προανήγγειλε», κατά πάσα πιθανότητα με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δύσκολα θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού την περίοδο των εορτών.

Την ίδια ώρα, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών αποκάλυψε ότι συμφωνήθηκε η περιφορά του επιταφίου να γίνει έξω από τους ναούς, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας και κυρίως ότι θα εισηγηθούν οι λοιμοξιολόγοι.

Ο Αρχιεπίσκοπος, επίσης, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει και φόβος στους κατοίκους της επαρχίας και δη των νησιών. «Δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν είναι και μια εκδήλωσις ότι οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως των νησιών την “επιδρομή” προς τα εκεί, μήπως έχουμε “διασπορά” του ιού. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», είπε κλείνοντας την ολιγόλεπτη συζήτηση με τους δημοσιογράφους.