ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρης Πορτοσάλτε: Για να μην καίγεστε, ξεπουλήστε τα δάση και δώστε τα στους «Τραβόλτα», όπως κάνουν στις ΗΠΑ

Μαθήματα καπιταλιστικού σουρεαλισμού παρέδωσε ο Άρης Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ - Είπε για ιδιωτικοποίηση των δασών όπως κάνουν στην Αμερική
Άρης Πορτοσάλτε: Για να μην καίγεστε, ξεπουλήστε τα δάση και δώστε τα στους «Τραβόλτα», όπως κάνουν στις ΗΠΑ

Ξεπουλήστε τα ελληνικά δάση στους πλούσιους καπιταλιστές, για να τα σώσουμε. Αυτό ήταν το «ζουμί» της απίστευτης, σχεδόν σουρεαλιστικής παρέμβασης που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Είναι γνωστό στο πανελλήνιο πλέον ότι ο Άρης Πορτοσάλτε είναι φανατικός θιασώτης του καπιταλισμού και του μαζικού ξεπουλήματος κάθε δημόσιας περιουσίας, ταυτιζόμενος πλήρως με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Άλλα ότι θα έφτανε να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για την ιδιωτικοποίηση των δασών, τη βίλα του… Τζον Τραβόλτα, ξεπερνά κάθε φαντασία. Ακόμα και συνομιλητής του στο πάνελ, έπιανε το πρόσωπό του με αυτά που άκουγε.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή γινόταν συζήτηση για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, και ο Άρης Πορτοσάλτε άδραξε την ευκαιρία και παρουσίασε στους τηλεθεατές την καπιταλιστική του φαντασίωση.

Άρχισε να μιλά για την «κοιτίδα του καπιταλισμού», την Αμερική, και ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε τη βίλα του… Τραβόλτα η οποία βρισκόταν μέσα σε ένα πυκνό απείραχτο δάσος και διέθετε και αεροδιάδρομο για να προσγειώνεται το προσωπικό του Boeing 747. Σύμφωνα πάντα με το καπιταλιστικό παραλήρημα του Πορτοσάλτε, το βουνό με το δάσος ήταν «άκαυτο», επειδή ήταν στην «ακτίνα» της δικαιοδοσίας του Τραβόλτα. «Είναι σαν να πηγαίνεις στο Μαίναλο με το αεροσκάφος σου. Προσγειώνεις το αεροπλανάκι σου μέσα, κάνεις το τριήμερό σου, έφυγες».

Και ο δημοσιογράφος πρόσθεσε: «Να το δείξουμε, να δούμε πώς γίνεται μια επένδυση, πώς δουλεύουν στις ΗΠΑ, πως δουλεύουν στην κοιτίδα του καπιταλισμού».

Ποιο είναι το δίδαγμα αυτής της κωμικοτραγικής τοποθέτησης; Τα δάση μας θα σωθούν μόνο αν τα αγοράσουν οι επενδυτές «Τραβόλτα». Να ξεπουλήσουμε τον δασικό μας πλούτο, για να μας προστατεύει ο καπιταλισμός. Η ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας από το κράτος και η προστασία των δασών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτε καν υπάρχει στον χάρτη του μυαλού του Άρη Πορτοσάλτε.

Ο φορολογούμενος πολίτης που βλέπει κάθε καλοκαίρι το σπίτι του να κινδυνεύει να γίνει στάχτη, δεν θα πρέπει να απαιτήσει την αποτροπή των πυρκαγιών από το κράτος, άλλα θα πρέπει να αναζητήσει τη «σωτηρία» από τον μεγιστάνα που θα έρθει να εγκαθιδρύσει την αποικία του στη λαϊκή περιουσία.

Ουσιαστικά ο δημοσιογράφος λειτουργεί – όπως συνήθως – σαν «λαγός» της κυβέρνησης ΝΔ, αφού μόλις εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια πρώτη νύξη για την επιθυμία του να ιδιωτικοποιήσει τα περιαστικά δάση και να παραχωρήσει τη διαχείρισή τους σε ιδιώτες.

Και έτσι, ο Έλληνας πολίτης, θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος μόνο αν είναι «Τραβόλτα» ή αν τον σώζει ο «επενδυτής» της περιοχής του που έρχεται για «τριημεράκια»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρης Πορτοσάλτε: Για να μην καίγεστε, ξεπουλήστε τα δάση και δώστε τα στους «Τραβόλτα», όπως κάνουν στις ΗΠΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.