ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστεία αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μίλησε για την... αύξηση του κατώτατου μισθού που αναμένεται το επόμενο διάστημα.
Αστεία αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Τη στιγμή που οι αυξήσεις στα βασικά αγαθά επιβίωσης αναμένεται να αυξηθούν έως και 40%, ενώ οι τιμές σε ενέργεια και καύσιμα έχουν ραγδαία άνοδο ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε αστείες αυξήσεις μισθών που «θα…» γίνουν στο μέλλον.

Όχι μόνο δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα…αλλά είναι και άκρως προκλητικοί με τις δηλώσεις τους.

Στέλιος Πέτσας: Ειδικότερα λοιπόν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε στον ΣΚΑΪ πως «ο τρόπος υπολογισμού της αύξησης του κατώτατου μισθού λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό, τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και όπως καταλαβαίνουμε με έναν ρυθμό ανάπτυξης που -κατά την εκτίμηση τη δική μου, θα πλησιάζει το 8% φέτος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση 2%».

Ακόμα, υπογράμμισε ότι «οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές, θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022 άρα οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2% δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό».

«Το μόνο που μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή και θέλει μια προσοχή διαχείρισης ως προσωρινό φαινόμενο, είναι οι ανατιμήσεις οι οποίες είναι σοβαρές, είναι μεγάλες, είναι εισαγόμενες εν πολλοίς, αλλά πιστεύω θα έχουν» ημερομηνία λήξης και αυτές», υπογράμμισε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αστεία αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.