ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AstraZeneca: Της δίνει παράταση η Ευρωπαϊκή Ένωση με όρους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως φαίνεται είναι έτοιμη να δώσει παράταση τριών μηνών στην AstraZeneca για να τηρήσει όσα υπέγραψε στο συμβόλαιο της.
AstraZeneca: Της δίνει παράταση η Ευρωπαϊκή Ένωση με όρους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως φαίνεται είναι έτοιμη να δώσει παράταση τριών μηνών στην AstraZeneca για να τηρήσει όσα υπέγραψε στο συμβόλαιο της.

Πνευμονική εμβολή έπαθε ένας 59χρονος που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, στην Κρήτη. Τώρα όσον αφορά το εμβόλιο η Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε διορία στην εταιρεία για να καταφέρει να τηρήσει όσα υπέγραψε στο συμβόλαιο, για τα εμβόλια για τον Κορονοϊό.

Η προϋπόθεση φυσικά για την παράταση είναι η εταιρεία να καταφέρει ως το τέλος Ιουνίου, να προμηθεύσει το μπλοκ με με 120 εκατομμύρια δόσεις, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο ίδιος μίλησε για αυτό το θέμα σε βελγικό δικαστήριο, όταν γινόντουσαν διαδικασίες που είχαν σχέση με την νομική προσφυγή της Κομισιόν κατά της AstraZeneca για τις καθυστερημένες παραδόσεις των εμβολίων.

Οι αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα τόνισαν πως η αγωγή που ακολούθησε την προσφυγή που είχε γίνει τον Απρίλιο στην AstraZeneca, έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Όμως μπορεί η συνέχεια της να είναι η επιβολή οικονομικών κυρώσεων προς της εταιρεία.

Η AstraZeneca είχε αρχικά συμφωνήσει με την Ε.Ε. την προμήθεια 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου της μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά μέχρι στιγμής έχει διαθέσει μόλις 50 εκατ.

Ο δικηγόρος της Ε.Ε. δήλωσε στο δικαστήριο ότι το μπλοκ θα μπορούσε να δεχτεί το σύνολο των 300 εκατ. δόσεων να διατεθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά η εταιρεία θα πρέπει να διαθέσει 120 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ο δικηγόρος της AstraZeneca είπε στο δικαστήριο πως «ευελπιστεί» η εταιρεία να διαθέσει 100 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου. οπότε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη που θα έχει η συγκεκριμένη υπόθεση και να καταφέρουν να προμηθεύσουν με τις δόσεις που τους έχουν ζητήσει.

Φρίκη στα Γλυκά Νερά: Στραγγάλισαν γυναίκα δίπλα στο μωρό της – Σοκαρισμένος ο σύζυγος που ήταν δεμένος!

Survivor αποχώρηση 11/5: Αυτοί οι υποψήφιοι – Αυτός το φαβορί να φύγει!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «AstraZeneca: Της δίνει παράταση η Ευρωπαϊκή Ένωση με όρους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.