ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη σε πολυκατοικία στα Πατήσια

Πατήσια, Αθήνα. Πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός – Μικρές ζημιές σε διαμερίσματα
Έκρηξη σε πολυκατοικία στα Πατήσια

Εκρηκτικός μηχανισμός που πυροδοτήθηκε από αγνώστους στα Πατήσια, προκάλεσε  ζημιές στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο κάποιος από την πολυκατοικία να ήταν στόχος των δραστών, αλλά δεν αποκλείουν και το «τυχαίο» του πράγματος, κάποιοι δηλαδή να πέταξαν το μηχανισμό στο σημείο προκειμένου να το ξεφορτωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από κροτίδες που έριξαν άγνωστοι στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Μαζί με τις κροτίδες, είχαν χρησιμοποιήσει κι ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό. Οι κροτίδες δημιούργησαν την έκρηξη και το εύφλεκτο υγρό πήρε φωτιά. Ο χώρος ήταν περιορισμένος και απόσβεσε την δύναμη της έκρηξης.

Περισσότερες πληροφορίες θα δώσουν οι αστυνομικές αρχές, με το τέλος των ερευνών. Ο εκρηκτικός μηχανισμός φαίνεται ερασιτεχνικός και δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Ο όρος Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός (Improvised Exlosive Device – IED) περιγράφει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούν κατά τις επιθέσεις τους διάφορες τρομοκρατικές ομάδες, αντάρτες ή ακόμη και οι ομάδες ανορθοδόξου πολέμου ενός τακτικού στρατού. Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο Ιράκ από το 2003, εναντίον των αμερικανικών και Ιρακινών κυβερνητικών δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκρηξη σε πολυκατοικία στα Πατήσια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.