Οι νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννη πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι αντέδρασαν με χημικά. Όταν ομάδα περίπου 300 νεαρών συγκεντρώθηκε στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να κάνει πάρτι με μπύρες και μουσική και έγινε αντιληπτή από την Αστυνομία, τα αίματα… άναψαν με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια με πέτρες, μπουκάλια και...

Οι νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννη πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι αντέδρασαν με χημικά.

Όταν ομάδα περίπου 300 νεαρών συγκεντρώθηκε στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να κάνει πάρτι με μπύρες και μουσική και έγινε αντιληπτή από την Αστυνομία, τα αίματα… άναψαν με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια με πέτρες, μπουκάλια και αντικείμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Airbnb: Έκανε μαζικές απολύσεις!

Η συγκέντρωση έγινε αμέσως αντιληπτή από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες ζήτησαν να διαλυθεί το πλήθος, καθώς παραβίαζε τους κανόνες περί συγχρωτισμού, στην προσπάθεια να επιστρέψει η κοινωνία σε μία κανονικότητα, διατηρώντας παράλληλα τη διασπορά του νέου κορονοϊού σε χαμηλά επίπεδα.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στην Αγία Παρασκευή:

Στην περιοχή μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, τα μέλη των οποίων δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία, φωνάζοντας ύβρεις κατά των Αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην οποία υπήρξε συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη. Το βράδυ της Δευτέρας είχε σημειωθεί παρόμοια συγκέντρωση ατόμων, όπως είχε καταγγείλει ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Διακογιάννης, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία στο Facebook.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς κάνει λόγο για προσκλήσεις που «μοιράστηκαν» με ηλεκτρονικό τρόπο επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελουν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού». Προαναγγέλλει, δε, ότι θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήριο τη συγκεκριμένη πλατεία.

Η καταγγελία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά:

«Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια . Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν . Είχαμε μέχρι προ τινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο . Αυτοί που συγκεντρώνονταν , εκτος ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή , οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές , Σπάτα , Παιανία , Χαλάνδρι , Αιγάλεω , Γλυκά Νερά , Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας .

Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγαπησε ολη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτια ; Μάλλον το δεύτερο . Χθες , σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων , με τη λήξη της καραντίνας , μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα !!! Η πολη μας , η Αγία Παρασκευή , στο θέμα κρουσμάτων κορωνοιού είναι 《ΚΑΘΑΡΗ》, δηλαδή είχαμε ελαχιστα κρούσματα . Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελουν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοιού .

Κάποιοι ισως θεωρούν , ότι ως δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα που εκ του νόμου , οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία από την μεταδοτικότητα της πανδημίας . Βέβαια η αστυνομία δε περίμενε απο μένα να ενημερωθεί , ήταν ήδη ενήμερη από δεκάδες παροικούντες περιξ της πλατείας .

Σήμερα λοιπόν η αστυνομία πήγε στην πλατεία , για να περιφρουρήσει την πόλη , από την παραβατικότητα . Ειμαι υποχρεωμένος , εκ της θέσεως μου να ζητήσω αύριο απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας , από την ευρύτατη διακινηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορωνοιού . Όσον αφορά για τις απειλές που δέχομαι από κάποιους , μία απάντηση και μόνο…. αν φοβόμουν θα καθόμουνα σπίτι μου . Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε δήμαρχο και θα το κάνω με όποιοδήποτε κόστος . Περιμένω αύριο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τά προβλήματα της συγκεκριμένης πλατείας και της ευρύτερης περιοχής».