ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χουλιάρας αναποφάσιστος για σεισμό: «Εκτόνωση ή μεγαλύτερος»

Ο σεισμολόγος συνιστά ψυχραιμία και δεν αποκλείει κανένα σενάριο
Χουλιάρας αναποφάσιστος για σεισμό: «Εκτόνωση ή μεγαλύτερος»

Ο σεισμός που ταρακούνησε την Αττική, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία όχι μόνος τους πολίτες αλλά και αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα υπάρχει και η άποψη πως δε θα πρέπει να αποκλείουμε και το σενάριο ενός μεγαλύτερου σεισμού. Ενδεικτική η τοποθέτηση γνωστού σεισμολόγου. Ο Γεράσιμος Χουλιάρας τόνισε ουσιαστικά πως… δεν γνωρίζουμε τίποτα!

Συγκεκριμένα ο Χουλιάρας με post του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τονίζει πως πρέπει να παραμένουμε ψύχραιμοι, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας εκτόνωσης. «Δυο σενάρια υπάρχουν. Ή πάμε για εκτόνωση. Ή πάμε για μεγαλύτερο σεισμό. Μόνο ο χρόνος και η καταγραφή της ακολουθίας θα το δείξουν αυτό και κανένας βιαστικός άνθρωπος» έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ανάρτησή του σημείωσε: «Μην ακούτε φήμες, η επιστήμη κάνει τη δουλειά της αυτή την ώρα, με ενόργανες μετρήσεις και είναι νωρίς για βιαστικά συμπεράσματα από οποιονδήποτε». Παράλληλα επισήμανε πως πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα επικίνδυνα κτίρια. «Ενημέρωση μετά τα 5,1 ρίχτερ: λίγοι οι σεισμοί που έχουν ακολουθήσει, τα 4,4 Ρίχτερ, παραμένουν ως ο ισχυρότερος. Χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή και προσοχή στα κτίρια που έχουν ζημιές» πρόσθεσε.

Πάντως η όλη συζήτηση γύρω από φαινόμενο που συγκλόνισε την Αττική πριν από λίγες ημέρες δείχνει πως οι επιστήμονες κρατούν αποστάσεις, φοβούμενοι μην εκτεθούν. Βέβαια αυτό διόλου καλό δεν κάνει στην προσπάθεια να κατευναστούν τα φαινόμενα πανικού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χουλιάρας αναποφάσιστος για σεισμό: «Εκτόνωση ή μεγαλύτερος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.