ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή – Δίκη: «Δεν είναι αθώοι» πρώτο trend και πανελλήνια κινητοποίηση

Η απόφαση της δικής για την Χρυσή Αυγή, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αποτελεί το πρώτο θέμα της πολιτικής και όχι μόνο επικαιρότητας στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Η φράση «δεν είναι αθώοι» είναι πρώτη τάση στο Twitter και γενικότερα επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση ενόψει της αυριανής ημέρας στην οποία θα γίνει γνωστή...
Χρυσή Αυγή – Δίκη: «Δεν είναι αθώοι» πρώτο trend και πανελλήνια κινητοποίηση

Η απόφαση της δικής για την Χρυσή Αυγή, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αποτελεί το πρώτο θέμα της πολιτικής και όχι μόνο επικαιρότητας στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

Η φράση «δεν είναι αθώοι» είναι πρώτη τάση στο Twitter και γενικότερα επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση ενόψει της αυριανής ημέρας στην οποία θα γίνει γνωστή η απόφαση για την Χρυσή Αυγή και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μεγάλη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη έξω από το Εφετείο, με την αστυνομία να παίρνει δρακόντια μέτρα.

Δικηγόρος Φύσσα: «Φοβάμαι την ατιμωρησία που θα φέρει τη «σοβαρή» Χρυσή Αυγή»

Να αντιληφθούν το βάρος της υπόθεσης και την ιστορικότητα της δίκης της Χρυσής Αυγής καλεί τους δικαστές η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, λίγες μόλις ώρες πριν την έκδοση της απόφασης, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που η απόφαση είναι αθωωτική, η κοινωνία δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι και θα ξεσηκωθεί. Μετά από 5.5 χρόνια στα έδρανα του Συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, η κ. Τομπατζόγλου, το μόνο που φοβάται είναι μια καταδικαστική απόφαση για τον Ρουπακιά και άλλων 17 μελών της Χρυσής Αυγής που εμπλέκονται στην δολοφονία του Παύλου, με ταυτόχρονη χορήγηση ελαφρυντικών ή αναστολών.

«Αν οι κατηγορούμενοι παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο και με δεδομένο ότι εκεί, συνήθως, μειώνονται οι ποινές μπορεί να καταλήξουμε, ουσιαστικά στην ατιμωρησία καθώς θα παραμείνουν ελεύθεροι. Θα ‘ναι, δηλαδή, μια καταδίκη χωρίς έκτιση ποινών. Αυτό είναι το μόνο που φοβάμαι. Γιατί, προφανώς, η κοινωνία δεν θα νιώσει την πραγματική δικαίωση.

Αν αθωωθούν, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για να ξανασχηματιστούν τάγματα εφόδου από τους ίδιους τους κατηγορούμενους ή από άλλα πρόσωπα. Ουσιαστικά, θα σηματοδοτήσει την έναρξη και πάλι της βίας στο δρόμο. Αλλά και πολιτικά ανοίγει ο δρόμος για την εδραίωση ναζιστικών μορφομάτων στο πολιτικό προσκήνιο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρυσή Αυγή – Δίκη: «Δεν είναι αθώοι» πρώτο trend και πανελλήνια κινητοποίηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.