ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχουν νερό οι άνθρωποι! Έκκληση για βοήθεια στη Νότια Μαδαγασκάρη

Το νερό δεν είναι βέβαιο πως παρέχεται σε όλους! Δείτε το παρακάτω βίντεο για το έργο που κάνει η Επισκοπή στη Νότια Μαδαγασκάρη! Συγκινητικό
Δεν έχουν νερό οι άνθρωποι! Έκκληση για βοήθεια στη Νότια Μαδαγασκάρη

Νερό. Το απόλυτο αγαθό. Αυτό που φαντάζει κεκτημένο, σίγουρο. Στο Δυτικό κόσμο. Τουλάχιστον. Αλλά δεν είναι έτσι. Το παρακάτω βίντεο στο youtube είναι γροθιά στο στομάχι. Πως αλλιώς να περιγράψει κάποιος, τις εικόνες παιδιών 3-4 ετών να προσπαθούν πιουν μια γουλιά από ένα μπιτόνι. Ένα μπιτόνι βρώμικο.

Οι εικόνες αυτές είναι από τη Νότια Μαδαγασκάρη, που εδώ και 3 χρόνια οι κάτοικοί της ζουν σε συνθήκες πρωτοφανούς ξηρασίας. Η Ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης επιτελεί ζωτικό έργο. Πηγαίνει νερό σε αυτούς τους ανθρώπους. Το έργο όμως είναι δύσκολο, τα έξοδα δεν είναι λίγα. Για το λόγο αυτό ζητεί την στήριξη, όποιος μπορεί να βοηθήσει. Στο βίντεο σε όλη του τη διάρκεια υπάρχει και ο Αριθμός Λογαρισαμού Εθνικής Τράπεζας.

Μία κάτοικος μιλά με συγκινητικά λόγια για το τι τραβούν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν μπορεί να μη συγκινήσει: «Η ελπίδα μας είναι το άσπρο αυτοκίνητο. Υποφέρουμε αν δε μας φέρει νερό αυτό το αυτοκίνητο. Πάμε μέσα στο δάσος να βρούμε ξύλα να τα πουλήσουμε. Κανείς όμως δεν τα αγοράζει. Σκάβουμε στη γή να βρούμε ρίζες για να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι στα παιδιά μας. Μένουμε 2-3 ημέρες χωρίς φαηγτό, τα παιδιά μας αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. Εάν δε μας φέρει νερό η Εκκλησία πρέπει να το αγοράζουμε. Ένα μπιτόνι κοστίζει 1 ευρώ. Δεν έχουμε όμως χρήματα. Υποφέρουμε χωρίς νερό».

Νερό: Το έργο της Επισκοπής

Είναι απίστευτη η χαρά των κατοίκων όταν βλέπουν αυτό το άσπρο αυτοκίνητο. Χορεύουν παραδοσιακούς χωρούς, φιλούν το χέρι του Επισκόπου. Ο Επίσκοπος κ. Πρόδρομος μιλά στο βίντεο για το έργο και τις δυσκολίες: «Αγαπητοί μου αδερφοί, είναι η πρώτη φορά που δημοσίως κάνω αυτό που θα ακούσετε όλοι. Η Νότια Μαδαγασκάρη εδώ και 3 χρόνια ζει ξηρασία. Οι συνάνθρωποί μας εδώ, 400.000 άνθρωποι βρίσκονται μπροστά στην πείνα και στη δίψα. Χάρη στη δική σας αγάπη και στήριξη, μοιράζουμε τρόφιμα και με την υδροφόρα που έχουμε μοιράζουμε 12 τόνους νερό. Και όταν έχουμε τον χρόνο πηγαίνουμε σε δεύτερο και τρίτο χωριό. Ζητώ συγνώμη εκ των προτερών αλλά σαν πατέρας και φροντίζοντας αυτά τα παιδιά για να έχουν μέλλον, ζητώ την στήριξή σας για να μην σταματήσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Φανταστείτε πως με 250 ευρώ γεμίζουμε την υδροφόρα με καύσιμα και μπορούμε να κάνουμε 4 με 5 δρομολόγια, 800-900 χιλιόμετρα. Ακόμα και το 1 ευρώ είναι πολύτιμο. Θέλω νας σας ευχαριστήσω για την στήριξή σας. Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από την Ελλάδα, την Κύπρο που δε με γνωρίζουν καλά αλλά έχω δεχθεί την στήριξή τους. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το αγαθό που είναι το νερό. Σας ευχαριστώ για όλα».

Το βίντεο είναι γροθιά στο στομάχι. Είναι συγκλονιστικό.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν έχουν νερό οι άνθρωποι! Έκκληση για βοήθεια στη Νότια Μαδαγασκάρη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.