ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Τετάρτη 14/10 στις 12:00 η ανακοίνωση για τις ποινές

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 14/10 στη 12:00
Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Τετάρτη 14/10 στις 12:00 η ανακοίνωση για τις ποινές

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 14/10 στη 12:00 και θα ανακοινωθούν οι ποινές.

Ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους επί των ποινών οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 14/10 στη 12:00 και θα ανακοινωθούν οι ποινές.

Προτού διακόψει το δικαστήριο, το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 13/10, δεκατρία έτη κάθειρξη για τη διευθυντική ομάδα και ισόβια και επιπλέον κάθειρξη επτά ετών για τον Γιώργο Ρουπακιά εισηγήθηκε η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έλαβε το λόγο προκειμένου να προτείνει επί των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έχοντας ως οδηγό την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε σε συνολικά 14 κατηγορούμενους.

Δολοφονία Φύσσα

Η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε ισόβια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και 8 έτη για τους συνεργούς του όπως ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, Γιώργος Πατέλης, Αναστάσιος Πανταζής κ.α στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Έξι χρόνια πρότεινε για εκείνους που τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης

Για τους επτά που καταδικάστηκαν για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 13 ετών. Η διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Η μέγιστη ποινή που θα μπορούσε να προταθεί είναι τα 15 έτη.

Η Εισαγγελέας πρότεινε επίσης κάθειρξη 7 ετών για τους καταδικασθέντες σε ένταξη εγκληματικής οργάνωσης για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και πέντε σε εκείνους που τους αναγνωρίστηκαν.

Υπόθεση αλιεργατών και ΠΑΜΕ

Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη εφτά ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Απών από τη σημερινή διαδικασία ο ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε αυτήν και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Τετάρτη 14/10 στις 12:00 η ανακοίνωση για τις ποινές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.