ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήλωση – Σοκ από τον πρόεδρο ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: «Βέβαιες οι διακοπές ρεύματος – Αν κλείσει η στρόφιγγα πάμε για ρεύμα με δελτίο»!

Εφιάλτης στην ενεργειακή επάρκεια σε περίπτωση που κλείσει η στρόφιγγα αερίου. Για ρεύμα με δελτίο και απόθεμα λιγνίτη για έναν μόνο μήνα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Δήλωση – Σοκ από τον πρόεδρο ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: «Βέβαιες οι διακοπές ρεύματος – Αν κλείσει η στρόφιγγα πάμε για ρεύμα με δελτίο»!

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται «προφητικός» ή μάλλον ένας από τους καλύτερους «λαγούς» της κυβέρνησης ο Άρης Πορτοσάλτε, αφού δεν έχει περάσει παρά μια εβδομάδα από τότε που «πέταξε» στον αέρα ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ πως θα έπρεπε να «επιμεριζόμαστε μια ώρα διακοπής ρεύματος την ημέρα για να πέσει το κόστος», αφήνοντας τότε ενεούς τους τηλεθεατές.

Και σήμερα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης πέταξε μια πραγματική «βόμβα» και σόκαρε το κοινό μαρτυρώντας την μαύρη αλήθεια. Συγκεκριμένα ο κ. Αδαμίδης μίλησε σε πρωινή εκπομπή του OPEN και ισχυρίστηκε πως οδεύουμε προς μια κατάσταση όπου θα έχουμε ρεύμα με δελτίο!

«Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε διακοπές ρεύματος και όχι μόνο στις βιομηχανίες. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα, όταν θα αυξηθεί η ζήτηση του ρεύματος, και αν έχουμε προβλήματα με τη ροή του φυσικού αερίου, θα έχουμε περίπου ρεύμα με δελτίο», είπε ο κ. Αδαμίδης.

Το τοπίο της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μας – έτσι όπως το περιέγραψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ – διαγράφεται εξαιρετικά δυσοίωνο: «Συγκεντρώνουμε λιγνίτη στις αυλές για να μπορούμε να το κάψουμε όταν θα σταματήσει το φυσικό αέριο. Έχουμε αυτή την ώρα απόθεμα ενός μήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης. Ενώ έθιξε και την εμμονή της κυβέρνησης – ακόμα και τώρα – να κρατά πολύ χαμηλά τη λιγνιτική παραγωγή.

Το χειρότερο της υπόθεσης είναι πως οι τρελές αυξήσεις που σημειώνονται ως τώρα στους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, στην ουσία δεν έχουν να κάνουν καν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, άλλα αποτελούν αποτέλεσμα ενός τεράστιου κερδοσκοπικού οργίου στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: «To Ουκρανικό δεν ευθύνεται για τις αυξήσεις στο ρεύμα»

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ισχυρίζεται πως η ρίζα της ακρίβειας εντοπίζεται «μακριά από τη χώρα μας» και ο Άδωνις Γεωργιάδης να φωνάζει πως «έχουμε πόλεμο» (άρα μην διαμαρτύρεστε για τις ανατιμήσεις), όμως η πικρή αλήθεια είναι πως ο ελληνικός λαός βρίσκεται όμηρος των καρτέλ ενέργειας με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης.

Πάνω σε αυτό ο Γ. Αδαμίδης υποστήριξε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δημιούργησε τις αυξήσεις στο ρεύμα, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης. «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει ακόμα επιπτώσεις. Έρχεται κανονικά το φυσικό αέριο», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως το «παιχνίδι» γίνεται στη χονδρική και οι εταιρείες ενέργειας «θησαυρίζουν με ανέλπιστα κέρδη».

Βαίνουμε λοιπόν προς μια περίοδο όπου η εχθρική πολιτική προς τον λιγνίτη που ακολούθησε με πάθος η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα αποβεί μοιραίο λάθος εις βάρος της επιβίωσης της χώρας; Ένας ολόκληρος λαός κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι, πληρώνοντας τις εμμονές ενός υπερόπτη πρωθυπουργού που θέλησε ντε και καλά να «εξορίσει» τον λιγνίτη και να κάνει μια ολόκληρη χώρα όμηρο των εισαγωγών ενέργειας και των «επενδύσεων» για ΑΠΕ;

Αν όλες αυτές οι πρωτοφανείς αυξήσεις συμβαίνουν πριν καν κλείσει την στρόφιγγα του αερίου η Ρωσία, τι πρόκειται να γίνει αν και όταν αυτό συμβεί; Τι χάος πρόκειται να δημιουργήσει στην οικονομία, στην αγορά, στις επιχειρήσεις, στα νοικοκυριά, ένα λιγνιτικό απόθεμα ενός – μόνο – μήνα; Κατά πόσο έχει προνοήσει η κυβέρνηση για την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας, τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ βγαίνει δημόσια και λέει πως έχουμε απόθεμα για έναν μήνα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δήλωση – Σοκ από τον πρόεδρο ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: «Βέβαιες οι διακοπές ρεύματος – Αν κλείσει η στρόφιγγα πάμε για ρεύμα με δελτίο»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.