ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσία δαπάνη τελείται σήμερα η κηδεία του ηρωικού εθελοντή Βασίλη Φιλώρα – Συγκινητικό βίντεο από συνεργάτες του

Σήμερα τελείται η εξόδιος ακολουθία του ηρωικού εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, όπου έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του. Oι συνεργάτες του ανάρτησαν ένα πολύ συγκινητικό βίντεο για το τελευταίο αντίο.
Δημοσία δαπάνη τελείται σήμερα η κηδεία του ηρωικού εθελοντή Βασίλη Φιλώρα – Συγκινητικό βίντεο από συνεργάτες του

Σήμερα τελείται η εξόδιος ακολουθία του ηρωικού εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, όπου έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, όταν βρέθηκε στην Ιπποκράτειο πολιτεία για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου στις 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια, και θα γίνει δημοσία δαπάνη όπως αποφασίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, η απόφαση αυτή αποτελεί «ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε ο Βασίλης Φιλώρας όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του».

Πέρα από τη κηδεία δημοσία δαπάνη που είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το κράτος, ίσως θα ήταν πρέπον να ακουστεί και ένα ειλικρινές συγγνώμη για τις συνολικότερες ευθύνες του. Η λειψανδρία στη πυροσβεστική, ο κακός στρατηγικός σχεδιασμός, η μόνιμη «λύση» των άτακτων εκκενώσεων, όλα συντέλεσαν για να δημιουργηθεί αυτό το καταστροφικό χάος, που μέσα του χάθηκε άδικα και η ζωή του Βασίλη Φιλώρα.

Ο Βασίλης Φιλώρας ήταν ειδικός κατασκευαστής για drones, με τα οποία προμήθευε τον Ελληνικό στρατό, την Πολιτική Προστασία και την ΕΡΤ. Ήταν ένας άριστος τεχνικός, χειριστής και εκπαιδευτής στον χώρο των drones, από τους πιο έμπειρους και εξειδικευμένους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτός ο πραγματικός ήρωας, που δεν δίστασε να αναμετρηθεί με τις φλόγες και να χρησιμοποιήσει τη τεχνογνωσία του για τον εντοπισμό των μετώπων, βρήκε τον θάνατο από την κατάρρευση καλωδίωσης μιας κολώνας ηλεκτρικού ρεύματος. Νεότατος μόλις 38 χρονών, εμπειρότατος και χρησιμότατος στον τομέα του, και πατέρας δύο παιδιών.

H διαδικτυακή ομάδα Up Stories της οποίας στενός συνεργάτης ήταν ο Βασίλης Φιλώρας , αποτελεί μια πλατφόρμα προβολής όμορφων τοπίων όλης της Ελλάδας, από ψηλά. Σήμερα ανήρτησαν στο ΥouΤube ένα εξαιρετικά συγκινητικό βίντεο όπου αποχαιρετούν τον φίλο και συνεργάτη τους, με πλάνα που είχε τραβήξει ο ίδιος ο Βασίλης με το drone του.

«Η ομάδα Up Stories αποχαιρετά σύσσωμη τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη Βασίλη Φιλώρα. Καλό ταξίδι φιλαράκι εκεί ψηλά. Το χαμόγελο σου και η καλοσύνη σου θα μας λείπουν για πάντα», έγραψαν.

Ενώ στα στοιχεία του βίντεο, αναφέρεται και λογαριασμός τραπέζης για όσους μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην οικογένεια του άτυχου Βασίλη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημοσία δαπάνη τελείται σήμερα η κηδεία του ηρωικού εθελοντή Βασίλη Φιλώρα – Συγκινητικό βίντεο από συνεργάτες του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.