ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2023: Οι Πανελλαδικές αποκάλυψαν τον μήνα διεξαγωγής

Αυτή είναι η πιθανότερη περίοδος για προσφυγή στις κάλπες μετά την ανακοίνωση των Πανελληνίων.
Εκλογές 2023: Οι Πανελλαδικές αποκάλυψαν τον μήνα διεξαγωγής

Εκλογές 2023: Η έκπληξη με την πρόωρη ανακοίνωση των ημερομηνιών των Πανελλαδικών εξετάσεων έβαλε «φωτιά» στα σενάρια με πιθανές ημερομηνίες για το πότε θα στηθούν οι κάλπες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ημερομηνία τους πριν καν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα τα επιτελεία των κομμάτων να παίρνουν τα κομπιουτεράκια και τα ημερολόγια και να κάνουν υπολογισμούς.

Οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ ξεκινούν στις 2 Ιουνίου 2023 και ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ την 1η Ιουνίου ως τις 16 Ιουνίου. Παράλληλα, στα Λύκεια, τα μαθήματα λήγουν στις 19 Μαίου και οι εξετάσεις για την πρώτη και δευτέρα Λυκείου θα γίνουν από 22 Μαίου μέχρι 15 Ιουνίου.

Δεδομένο είναι ότι εκλογές δεν θα μπορούσαν να γίνουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Έτσι, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει δύο επιλογές, με δεδομένο ότι θα πάμε σε διπλές κάλπες, με απλή αναλογική την πρώτη Κυριακή και με ενισχυμένη περίπου ένα μήνα μετά.

Ένα σενάριο είναι να γίνουν τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, π.χ. Κυριακή 2 Απριλίου και οι επόμενες στις αρχές Μαΐου, ώστε να έχουν λήξει όλες οι πολιτικές εκκρεμότητες πριν από τις εξετάσεις.

Την ίδια στιγμή, στενοί του συνεργάτες του κάνουν λόγο για κάλπες το Μάιο πριν την έναρξη των πανελλαδικών, ώστε τυχόν δεύτερες να διεξαχθούν τέλη Ιουνίου.

Όπως και να ‘χει, μέσα από το Sportime έχετε διαβάσει το ποιος θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης σε περίπτωση που κανένα κόμμα δεν κατορθώσει να πάρει αυτοδυναμία.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικές συσκευές: Έτσι πετυχαίνουμε χαμηλή κατανάλωση σε κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, θερμοσίφωνα!

Ο Υπουργός Νότης Μηταράκης σε ρόλο έκπληξη σε νέα σειρά του ANT1

Τα νούμερα ΕΡΤ: Η Νατάσσα Μποφίλιου στη φυλακή – Πάνος Μουζουράκης και Φαίη Σκορδά σώζουν την κατάσταση!




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2023: Οι Πανελλαδικές αποκάλυψαν τον μήνα διεξαγωγής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.