ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο επίδομα 250 ευρώ: Θα καταβληθεί στους συνταξιούχους πριν από τα Χριστούγεννα;

Μεγαλώνει η αγωνία για το αν θα καταβληθεί στους συνταξιούχους το έκτακτο επίδομα 250 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα.
Έκτακτο επίδομα 250 ευρώ: Θα καταβληθεί στους συνταξιούχους πριν από τα Χριστούγεννα;

Έκτακτο επίδομα 250 ευρώ: Αγωνία επικρατεί για την καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ για τα Χριστούγεννα σε περισσότερους από 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους που ακόμη περιμένουν να ξεκαθαρίσει το θέμα τους πριν από τις εορτές.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι αναμένουν στις συντάξεις που θα πληρωθούν από τον ΕΦΚΑ να τους καταβληθεί και το ποσό των 250 ευρώ με περίπου 140.000 παλαιούς συνταξιούχους, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, να έχουν καρπωθεί τα αναδρομικά κατά τα 2/5, όπως προβλέπει ο νόμος.

Πλέον όμως με τις συντάξεις του πρώτου μήνα του νέου έτους, που θα πληρωθούν σταδιακά από τις 20 Δεκεμβρίου,  θα λάβουν τα 3/5 του ποσού που δικαιούνται ενώ το πλήρες ποσό θα μπει στους λογαριασμούς τους τον Δεκέμβριο του 2023.

Πλέον όμως γίνεται ένας αγώνας δρόμου προκειμένου η ΑΑΔΕ να έχει έτοιμες τις λίστες όλων των δικαιούχων που θα αποστείλει στον ΕΦΚΑ προκειμένου να καταβληθεί πριν από την περίοδο των εορτών το έκτακτο επίδομα.

Οι δικαιούχοι αναμένεται να είναι περίπου 850.000 συνταξιούχοι των 600 ευρώ, στους οποίους θα καταβληθεί ανά άτομο το ποσό των 250 ευρώ που θα υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογουμένου.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύουν ανάλογα με την φορολογική δήλωση που υπέβαλλε ο κάθε φορολογούμενος για το έτος 2020.

Στόχος είναι οι καταβολή του επιδόματος να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αρχής γενομένης από τις 20 Δεκεμβρίου έως και τις 23 του ίδιου μήνα.

Εκείνες οι ημέρες άλλωστε είναι περίοδος καταβολής των συντάξεων και οι χαμηλοσυνταξιούχοι αναμένουν πλέον με αγωνία να δούνε μια μικρή ενίσχυση στο πορτοφόλι τους.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκτακτο επίδομα 250 ευρώ: Θα καταβληθεί στους συνταξιούχους πριν από τα Χριστούγεννα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.