ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Προσοχή! Μην ανοίγετε αυτό το μήνυμα – Δεν είναι από αστυνομία

Αυτό είναι το μήνυμα - απάτη που δεν πρέπει να ανοίξετε
ΕΛΑΣ: Προσοχή! Μην ανοίγετε αυτό το μήνυμα – Δεν είναι από αστυνομία

Προειδοποίηση από την αστυνομία προς τους πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών με δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω e-mail, την οποία ακολουθεί ένα συνημμένο μήνυμα. Στο ψευδεπίγραφο μήνυμα αναφέρεται ότι οι πολίτες πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον της ΕΛ.ΑΣ για έρευνα και τους καλεί να ανοίξουν το συνημμένο αρχείο.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους απευθύνει έκκληση να μην ανοίγουν το συνημμένο και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Ανακοινώνεται από την ΕΛΑΣ ότι το παρακάτω κείμενο – μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αστυνομία: Αυτό είναι το μήνυμα – απάτη που δεν πρέπει να ανοίξετε

Κορονοϊός – Έκτακτο: Άλλοι δύο νεκροί – Νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΛΑΣ: Προσοχή! Μην ανοίγετε αυτό το μήνυμα – Δεν είναι από αστυνομία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.