ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπαίζει τον κόσμο ο Γιάννης Οικονόμου: Είπε «προσωπική στιγμή» το «γ…ω το ΠΑΣΟΚ» που φώναζε σε καφετέρια της Λαμίας

Να συμμαζέψει το ασυμμάζευτο βίντεο της ντροπής προσπαθεί ο Γιάννης Οικονόμου - Πρώτα μίλησε για «συκοφαντία», τώρα για «προσωπική στιγμή»
Εμπαίζει τον κόσμο ο Γιάννης Οικονόμου: Είπε «προσωπική στιγμή» το «γ…ω το ΠΑΣΟΚ» που φώναζε σε καφετέρια της Λαμίας

Ο Γιάννης Οικονόμου συνεχίζει να εξασκεί την «τέχνη» που τελειοποίησε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, δηλαδή να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και να υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου. Το ίδιο κάνει για λογαριασμό της κυβέρνησης, το ίδιο και για λογαριασμό του εαυτού του.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την «οπαδική» εμφάνιση του κ. Οικονόμου που φαίνεται να τραγουδάει το γνωστό τραγούδι των Opus, «life is life», προσθέτοντας το σύνθημα «γ…ω το ΠΑΣΟΚ», και ενώ έχουν περάσει τέσσερεις μέρες από τότε που κυκλοφόρησε το ντροπιαστικό βίντεο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει να προσποιείται πως δεν έγινε και τίποτα.

Υποτίθεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η «βιτρίνα» και το «στόμα» ολόκληρου του κόμματος, και αν αυτό ισχύει όντως, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο χαμηλό είναι το πολιτικό επίπεδο συνολικά στην κυβέρνηση. Ένας πολιτικός που υποτίθεται πως θα πρέπει να είναι υπόδειγμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας, συμπεριφέρθηκε σαν κομματικός «χούλιγκαν», και μάλιστα μπροστά σε πλήθος κόσμου.

Μαθημένος από τις υπερασπιστικές γραμμές που αλλάζουν σαν τα… πουκάμισα όσον αφορά τα άφθονα σκάνδαλα που σχετίζονται με την κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου άλλαξε και αυτός «γραμμή» για το βίντεο της ντροπής. Αρχικά μίλησε περί… «συκοφαντίας», εμπαίζοντας ξεδιάντροπα τον κόσμο, αφού το βίντεο είναι τόσο ξεκάθαρο που δεν χωρά καμία παρεξήγηση.

Αφού το αφήγημα της «παρεξήγησης» έπιασε πάτο όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Οικονόμου είπε πως το «life is life, γ…ω το ΠΑΣΟΚ» ήταν… «προσωπική στιγμή». Μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά, ανέφερε συγκεκριμένα: «Νομίζω ότι το να προσπαθεί κανείς από προσωπικές στιγμές να κάνει κρίσεις για το ήθος κάποιων ανθρώπων, και για την άποψή του για την πολιτική, για τους αντιπάλους του, για τον κόσμο της πολιτικής, είναι… άτοπο και παρατραβηγμένο».

«Προσωπική στιγμή» χαρακτηρίζει ο κ. Οικονόμου το να φωνάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνθήματα, μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο καφετέρια στη Λαμία. Δηλαδή πού θα έπαυε να είναι προσωπική στιγμή; Αν το φώναζε στο γήπεδο; Ασφαλώς δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και φυσικά δεν έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ ή κάθε ΠΑΣΟΚ, άλλα το κυρίως πρόβλημα είναι το τεράστιο έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού που δείχνουν τέτοιες συμπεριφορές. Αν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δίνουν ένα τόσο φτηνό και πολωτικό παράδειγμα, τότε τι πνεύμα ενότητας να περιμένουμε από τον λαό;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμπαίζει τον κόσμο ο Γιάννης Οικονόμου: Είπε «προσωπική στιγμή» το «γ…ω το ΠΑΣΟΚ» που φώναζε σε καφετέρια της Λαμίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.