ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο Novavax: Αυτές είναι οι παρενέργειες που έχουν καταγραφεί

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το εμβόλιο Novavax.
Εμβόλιο Novavax: Αυτές είναι οι παρενέργειες που έχουν καταγραφεί

Η στιγμή για το εμβόλιο Novavax έφτασε, καθώς όπως διαβάσατε στο Sportime αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας εντός του μήνα. Τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Η είδηση πως σταματάει η παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson στην Ολλανδία ενδεχομένως να θορύβησε κάποιους, θέλοντας σίγουρα να έχουν περισσότερες πληροφορίες για το Novanax.

Το νέο εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις με τρεις εβδομάδες διαφορά μεταξύ τους. Η ανάπτυξη αντισωμάτων και η προστασία αρχίζει μετά από 14 μέρες. Μπορεί να γίνει από τους ενήλικες άνω των 18 ετών.

Τα δεδομένα ασφαλείας λοιπόν δείχνουν ότι είναι γενικά καλά ανεκτό. Ο ήπιος έως μέτριος πόνος και η ευαισθησία στο σημείο της ένεσης ήταν τα πιο κοινά εντοπισμένα συμπτώματα. Η κόπωση, ο πονοκέφαλος και ο μυϊκός πόνος που κράτησε λιγότερο από δύο ημέρες ήταν τα πιο συνηθισμένα συστηματικά συμπτώματα που εμφάνισαν οι εμβολιασθέντες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο Novavax: Αυτές είναι οι παρενέργειες που έχουν καταγραφεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.