ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Τότε θα πληρωθεί

Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες για το επίδομα των 534 ευρώ, που δικαιούνται αυτές που άρχισαν να επαναλειτουργούν μέσα στο Μάιο. Οι σχετικές δηλώσεις, μπορούν να υποβάλλονται μαζικά από χθες (1/6) μέχρι και τις 7 Ιουνίου, προκειμένου η καταβολή στους εργαζόμενους να γίνει από τις 10/6 μέχρι τις 12/6...
Επίδομα 534 ευρώ: Τότε θα πληρωθεί

Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες για το επίδομα των 534 ευρώ, που δικαιούνται αυτές που άρχισαν να επαναλειτουργούν μέσα στο Μάιο.

Οι σχετικές δηλώσεις, μπορούν να υποβάλλονται μαζικά από χθες (1/6) μέχρι και τις 7 Ιουνίου, προκειμένου η καταβολή στους εργαζόμενους να γίνει από τις 10/6 μέχρι τις 12/6 του 2020.

Το επίδομα ειδικού σκοπού, αναμένεται να είναι αναλογική των ημερών, που οι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή και δε δούλευαν κανονικά.

Συγκεκριμένα δικαιούνται να λάβουν αναλογική ειδική αποζημίωση για το πρώτο διάστημα του Μαΐου και έως την επαναλειτουργία:

– με επαναλειτουργία την Δευτέρα 4/5 : 54 ευρώ (3 μέρες)

– με επαναλειτουργία την Δευτέρα 11/5 : 180 ευρώ (10 μέρες)

– με επαναλειτουργία την Δευτέρα 18/5 : 306 ευρώ (17 μέρες)

– με επαναλειτουργία την Δευτέρα 25/5 : 432 ευρώ (24 μέρες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Gaspar: Λουκέτο στο ποδοσφαιρικό και μανατζερικό (μεταξύ άλλων) στέκι

Για την περίπτωση των εργαζομένων, δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από αυτούς, εκτός και αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις–εργοδότες, που ορίζονται, βάσει ΚΑΔ, από το υπουργείο Οικονομικών, βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και αφορούν τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους για τον Μάιο 2020, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης. Επιπλέον, δηλώνουν υπεύθυνα τους εργαζόμενους, των οποίων η αναστολή συμβάσεων εργασίας τους ανακαλείται οριστικά. Σε περίπτωση προκυπτουσών αλλαγών, επιτρέπεται η τροποποίηση των δηλώσεών τους.

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους, εκτός και αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις–εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζομένους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα 534 ευρώ: Τότε θα πληρωθεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.