ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους – Πως μπαίνω στην πλατφόρμα

Έτοιμη να ανοίξει είναι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης - myΘέρμανση προκειμένου τα ελληνικά νοικοκυριά να πάρουν «ανάσα».
Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους – Πως μπαίνω στην πλατφόρμα

Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας για το επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα myΘέρμανση της AAΔΕ είναι έτοιμη να ανοίξει για όλους τους δικαιούχος με το μόνο που απομένει για να γίνει αυτό να είναι η έκδοση της Υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το επίδομα θέρμανσης για το έτος 2021 αναμένεται να είναι αυξημένο κατά 68% και θα αποφέρει περίπου 168 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Σύμφωνα με όσα έχει αποφασίσει το Υπουργείο Οικονομικών, η καταβολή του επιδόματος θα ξεκινήσει από τις 10 Δεκεμβρίου και θα αφορά τους περσινούς δικαιούχους, που είχαν καρπωθεί μια προκαταβολή για το περσινό έτος.

Όσον αφορά το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος αυτό θα καταβληθεί στις 30 Δεκεμβρίου έπειτα από την υποβολή των τιμολογίων ενώ στο τέλος του έτους θα πληρωθούν και οι νέοι δικαιούχοι που τη σεζόν 2020/21 δεν τους είχε καταβληθεί κάποιο ποσό.

Το αυξημένο φετινό επίδομα ετοιμάζεται να δώσει μια «ανάσα» στους Έλληνες, τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα ύψη.

Τα ποσά που θα καταβληθούν τον Δεκέμβριου αναμένεται να κυμανθούν από 100 έως 750 ευρώ για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά ενώ θα υπάρξει αύξηση 49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά.

Ο τρόπος με τον οποίο οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα είναι ένας και γίνεται μέσω του myΘέρμανση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης – myΘέρμανση: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους – Πως μπαίνω στην πλατφόρμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.