ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ: Πότε θα πληρωθεί – Ποιοι οι δικαιούχοι

Τα επίσημα κριτήρια και οι δικαιούχοι για το επίδομα ακρίβειας των 250 ευρώ - Πότε πληρώνεται.
Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ: Πότε θα πληρωθεί – Ποιοι οι δικαιούχοι

Την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, η κυβέρνηση προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» με πενιχρά βοηθήματα, καθώς πέρα από το «καλάθι του Άη Βασίλη», έρχεται η επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστοι υπερήλικοι), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις αναμένεται να λάβουν την οικονομική ενίσχυση έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Συνολικά, θα ενισχυθούν από την επιταγή ακρίβειας 2,3 εκατ. ευάλωτοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων επιδόματος παιδιού και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Το επίδομα των 250 ευρώ θα λάβουν 1 εκατ. συνταξιούχοι, 174.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 36.000 ανασφάλιστοι υπερήλικοι.

Ποιοι θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ

Οι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν:

  • οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,
  • προσυνταξιοδοτική παροχή,
  • αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.),
  • συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Ποιοι θα πάρουν «διπλό» το επίδομα ακρίβειας

Κερδισμένα είναι τα ζευγάρια ηλικιωμένων (δύο συνταξιούχοι) που έχουν χαμηλές συντάξεις, καθώς θα εισπράξουν διπλό επίδομα ακρίβειας, δηλαδή και ο σύζυγος και η σύζυγος. Συγκεκριμένα, όσοι συνταξιούχοι έχουν μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, έως 1.400 ευρώ (και οι δύο σύζυγοι), και η ακίνητη περιουσία τους δεν ξεπερνά τα 300.000 ευρώ, θα λάβουν και οι δύο τα 250 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ: Πότε θα πληρωθεί – Ποιοι οι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.