ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται η επιταγή ακρίβειας – Πότε θα δοθεί – Αυτά θα είναι τα ποσά!

Συγκεκριμένοι πολίτες θα λάβουν επιταγή ακρίβειας προς το τέλος της χρονιάς!
Έρχεται η επιταγή ακρίβειας – Πότε θα δοθεί – Αυτά θα είναι τα ποσά!

Κανονικά όπως όλα δείχνουν θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας προς το τέλος του χρόνου, όπου έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, αυτή θα δοθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα στους ασθενέστερους, με το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία τις τελευταίες μέρες για να γίνουν όλες οι ανακοινώσεις.

Το ποσό αναμένεται να αγγίζει τα χρήματα που δόθηκαν την περασμένη χρονιά, όταν και η επιταγή ήταν στα 250 ευρώ και δόθηκε σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Παράλληλα το έλαβαν 174.000 δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Επίσης, 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν διπλή δόση και 735.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ έλαβαν αυξημένο επίδομα κατά 50%.

Για ακόμα μία έξτρα χρηματική παροχή μίλησε και ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, κάνοντας λόγο για έκτακτο βοήθημα αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

Ενώ δε γινόταν να μην αναφερθεί και στις μειώσεις τιμών: «Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει».

Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες χρειάζονται κάθε είδους βοήθεια, με τα πράγματα να έχουν ξεφύγει για τα καλά.

Πλέον μία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, για να μην πούμε και στα άλλα καταστήματα, είναι αρκετά κοστοβόρα, ακόμα και με την αγορά ελάχιστων προϊόντων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρχεται η επιταγή ακρίβειας – Πότε θα δοθεί – Αυτά θα είναι τα ποσά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.