ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστιατόριο στη Μύκονο: Επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ!

Το εστιατόριο στη Μύκονο με τα «χρυσά καλαμαράκια» είναι αυθαίρετο και η Πολεοδομία του επέβαλε πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ!
Εστιατόριο στη Μύκονο: Επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ!

Όλα εδώ πληρώνονται! Στο εστιατόριο στη Μύκονο με τα «χρυσά καλαμαράκια», που κόστισαν 836 ευρώ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 418.230 ευρώ!

Από την στιγμή που πήρε έκταση το θέμα με την απίστευτη χρέωση 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες, το εστιατόριο στον Πλατύ Γιαλό βρέθηκε στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «protothema.gr», το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Πολεοδομίας.

Έπειτα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός, ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.

Από την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:

Ανελκυστήρας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστιατόριο στο δώμα.

Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή – κλειστός χώρος.

Μετά την έρευνα, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.

Πάντως, πρέπει να πούμε ότι εκτός από το πολύ μεγάλο πρόστιμο, το εστιατόριο στη Μύκονο, έχει δεχθεί πολύ μεγάλο πλήγμα, αφού έχουν πέσει… βροχή οι κάκιστες κριτικές στον παγκόσμιο τουριστικό οδηγό «tripadvisor». Είναι προφανές ότι οι επιπτώσεις θα είναι πολύ μεγάλες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εστιατόριο στη Μύκονο: Επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.