ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευλογιά των πιθήκων: Βόμβες για καραντίνα 4 εβδομάδων

Ανατροπή δεδομένων για όσους νοσούν από την Ευλογιά των Πιθήκων;
Ευλογιά των πιθήκων: Βόμβες για καραντίνα 4 εβδομάδων

Νέα δεδομένα για όσους νοσούν ή θα νοσήσουν στο μέλλον από την ευλογιά των πιθήκων έθεσε με δηλώσεις της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Πιο συγκεκριμένα, δηλώσεις της στο κανάλι του ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη σχολίασε τη μεταδοτικότητα που παρουσιάζει η ευλογιά των πιθήκων αλλά και για την ανάγκη να τεθεί ένα κρούσμα σε υποχρεωτική καραντίνα 4 εβδομάδων.

Παρότι όπως τόνισε η γιατρός, πρόκειται για μια ασθένεια που μεταδίδεται πολύ δύσκολα παρουσιάζει μια ιδιομορφία σε σύγκριση με ορισμένες άλλες καθώς είναι σε αποδρομή για έναν μήνα και για αυτόν τον χρειάζεται καραντίνα για όσο διαρκεί.

Όσον αφορά τα συμπτώματα από την Ευλογιά των πιθήκων αυτά είναι ξεκάθαρα όπως έχετε διαβάσει ήδη από το Sportime, με την Ματίνα Παγώνη να αναφέρει πως

Ευλογιά των πιθήκων: Βόμβες σχετικά με την καραντίνα!

Φυσικά, αυτή η δήλωση – βόμβα από την Ματίνα Παγώνη έρχεται σε αντιδιαστολή με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα σύμφωνα με τι οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, για τα κρούσματα της ασθένειας της ευλογιάς των πιθήκων, ο ΕΟΔΥ συστήνει υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών και όχι τεσσάρων εβδομάδων.

Η καραντίνα θα αρχίσει να μετράει από την ημέρα ανίχνευσης της ασθένειας και θα παύει μετά από αρνητικό αποτέλεσμα του ειδικού τεστ που θα υποβληθεί ο εκάστοτε ασθενής.

Βέβαια πλέον, τα δεδομένα αλλάζουν και να υποθέσουμε πως οι δηλώσεις της κ. Παγώνη είναι προπομπός για υποχρεωτική καραντίνα των κρουσμάτων για 30 ημερολογιακές ημέρες; Διότι ως γνωστόν «η επιτροπή» πρώτα διαρρέει διάφορες πληροφορίες στα ΜΜΕ και έπειτα κάνει πράξη τις διαρροές.

Ειδήσεις τώρα:

Ελένη Φουρέιρα: Την πήραν… σηκωτή από στούντιο ειδήσεων!

Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια: Προξενιό σε Παναγιώτη-Βιολέτα

Σασμός επόμενα επεισόδια: Ο Μαθιός συλλαμβάνεται!

Δείτε τα όσα είπε η Ματίνα Παγώνη για την ευλογιά των πιθήκων:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ευλογιά των πιθήκων: Βόμβες για καραντίνα 4 εβδομάδων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.