ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Και επίσημα νέα παράταση – Τι σημαίνει αυτό για την πρώτη δόση

Νέα παράταση έως 30 Αυγούστου δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, έπειτα από έντονες πιέσεις.
Φορολογικές δηλώσεις: Και επίσημα νέα παράταση – Τι σημαίνει αυτό για την πρώτη δόση

Φορολογικές δηλώσεις: Μέσα από το Sportime είχατε πάρει μια… γεύση για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους συνεχίζεται η υποβολή τους.

Έτσι, κρίθηκε αναγκαίο η προθεσμία υποβολής να πάρει παράταση μέχρι την Τρίτη 30 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου, μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων.

Φορολογικές δηλώσεις: Κανονικά η πρώτη δόση σε όσους έχουν υποβάλλει

Εύλογα λοιπόν θα αναρωτηθεί κανείς αν αλλάζει κάτι σχετικά με το χρόνο, αλλά και τον τρόπο αποπληρωμής των δόσεων.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν βρισκόμαστε εν αναμονή ανακοινώσεων για την πρώτη δόση όσων την υποβάλλουν στο διάστημα της παράτασης.

Όπως και να ‘χει πάντως, οι φορολογούμενοι έχουν φέτος τη δυνατότητα να πληρώσουν σε οκτώ δόσεις το φετινό φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων με την καταληκτική ημερομηνία για την τελευταία δόση στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023.

Με έκπτωση 3% θα επιβραβευθούν όσοι φορολογούμενοι επιλέγουν να υποβάλλουν τη δήλωση έως τα τέλη Ιουνίου και θα εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο έως τις 29 Ιουλίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις: Και επίσημα νέα παράταση – Τι σημαίνει αυτό για την πρώτη δόση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.