ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Για αυτούς συμπληρώνονται αυτόματα!

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις τους 2024!
Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Για αυτούς συμπληρώνονται αυτόματα!

Κοντά είμαστε στην ημέρα που θα ανοίξει η πλατφόρμα και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Συγκεκριμένα, αναμένεται αυτό να γίνει στα τέλη Μαρτίου, ειδικά αν θυμηθούμε ότι την περασμένη χρονιά, είχαν ανοίξει στις 31 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί φυσικά ότι περίπου εκεί τη χρονική περίοδο θα έχουμε και το άνοιγμα της πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τον ΕΝΦΙΑ 2024, ενώ είχαμε και τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές που θα δούμε και σε αυτόν τον τομέα από το 2025 και μετά.

Στις φορολογικές δηλώσεις τώρα, κανονικά οι φορολογούμενοι μέσα από το taxisnet, θα μπορούν να τις καταθέτουν, ενώ θα έχουμε σίγουρα και κάποια παράταση.

Φορολογικές δηλώσεις: Αυτά αλλάζουν από φέτος!

Ωστόσο φέτος αναμένεται να έχουμε και αλλαγές, οι οποίες θα αγγίξουν περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες και έχει να κάνει με τον τρόπο συμπλήρωσης των φορολογικών τους δηλώσεων.

Οι μισθωτοί αλλά και οι συνταξιούχοι, που δεν είχαν καμία απολύτως αλλαγή τόσο στην οικογενειακή αλλά και στην περιουσιακή τους κατάσταση από το 2023, τότε δε θα μπουν στον κόπο της συμπλήρωσης.

Το έντυπο Ε1 θα συμπληρώνεται αυτόματα από τη φορολογική διοίκηση. Έτσι, η μόνη υποχρέωση τους θα είναι να ελέγχουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα ποσά από μισθούς, συντάξεις, αποδείξεις, δάνεια, κατοικίες, και αυτοκίνητα που έχουν ήδη καταγραφεί από την υπηρεσία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Για αυτούς συμπληρώνονται αυτόματα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.