ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πύρινη κόλαση για 5η ημέρα στην πόλη – Περισσότερες από 5 εστίες

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να καίει εκτάσεις και περιουσίες για 5η ημέρα
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πύρινη κόλαση για 5η ημέρα στην πόλη – Περισσότερες από 5 εστίες

Μια ασταμάτητη πύρινη κόλαση συνεχίζει να βιώνει ο Έβρος, με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη να καίει την πόλη για 5η συνεχόμενη ημέρα, τη στιγμή που στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πιο συγκεκριμένα, η χθεσινή ημέρα (22/8) έφερε μια νέα μάχη για την Πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και για κατοίκους και εθελοντές στη Χηλή, τη Μάκρη αλλά και τα Δίκελλα, με τη φωτιά να φτάνει έως και τη θάλασσα σε περιοχές που είναι γεμάτο από τουρίστες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από Τουρκία και Βουλγαρία.

Με υψηλή ορμή και ταχύτητα, οι φλόγες κατέκαψαν τα πάντα στο διάβα τους, σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση 5 έως 10 λεπτών από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην περιοχή των Δικέλλων, με την πυρκαγιά να μπαίνει εντός του χωριού και να καίει σπίτια και περιουσίες.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πύρινη κόλαση για 5η ημέρα με περισσότερες από 5 εστίες

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης και πάλι ως δύσκολη, περισσότερες από 5 εστίες να καίνε αυτή τη στιγμή την πρωτεύουσα του Έβρου.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο κανάλι του MEGA και ο Ηλίας Δαστερίδης, αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, λέγοντας πως «Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Πάνω από πέντε εστίες φωτιάς υπάρχουν αυτήν τη στιγμή και καίνε μέσα στην περιοχή της Δαδιάς. Έχουμε άλλα τέσσερα ενεργά μέτωπα τα οποία περνάνε μέσα από τους οικισμούς της Κίρκης, στο Άβατο που έγινε εκκένωση, στον οικισμός της Μαΐστρου. Ο οικισμός της Χιλής και της Μάκρης, επίσης, που μιλάμε για χιλιάδες κόσμο μαζί με τους τουρίστες. Ο κόσμος έχει μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη. Συνολικά εκκενώθηκαν 16 οικισμοί και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Υπήρχαν κάποιοι νεότεροι σε ηλικία που έμειναν να μας βοηθήσουν».

Οι ζημιές σε 15 χωριά της περιοχής είναι ανυπολόγιστες, ενώ στο χωριό Παλαγία κάηκε ολοσχερώς το δημοτικό σχολείο, εκτάσεις αλλά και πολλά σπίτια.

Τέλος και όσον αφορά τα φλεγόμενα μέτωπα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, οι οικισμοί της Πλάκας, ο πρώην οικισμός της Αμφιθέας, Πυλαία-Κοίλα, τα Δίκελλα, η Μεσημβρία είναι τα μέτωπα της πέμπτης ημέρας.

Το μεγαλύτερο όμως εξ αυτών, είναι εντός του πευκοδάσους της Κίρκης, που είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πύρινη κόλαση για 5η ημέρα στην πόλη – Περισσότερες από 5 εστίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.