ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Στάχτη 140.000 στρέμματα – Το 70% ήταν καλλιέργειες

Στην Αρχαία Ολυμπία κάνουν ακόμα την αποτίμηση των ζημιών τους, με τον Δήμαρχο Γιώργος Γεωργίοπουλος, να τονίζει την ανάγκη για την δημιουργία αντιπυρικής προστασίας
Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Στάχτη 140.000 στρέμματα – Το 70% ήταν καλλιέργειες

Μετά την φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία, οι κάτοικοι προσπαθούν ακόμα να κάνουν αποτίμηση των καταστροφών που έχουν συμβεί.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Ο Αρχαιολογικός χώρος μπορεί να σώθηκε αλλά επλήγησαν πολλά άλλα πράγματα. Η φωτιά άφησε πίσω της καμένα 140.000 στρέμματα γης.

Από τα οποία τα περισσότερα ήταν καλλιεργήσιμος χώρος με ελιές. Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργίοπουλος, μίλησε στην εκπομπή του Mega, «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Αρχικά τόνισε για τις «πληγές» που μετρούν: «Έχουμε 140.000 στρέμματα γης που καταστράφηκαν. Το 70% δηλαδή μπορεί και 100.000 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Καλλιέργειες ελιάς. Μιλάμε για 400 – 500. 000 ελαιόδεντρα».

Επίσης σημείωσε πως από εδώ και πέρα η μία πλευρά της επόμενης μέρας είναι οι αναδασώσεις. Παρόλα αυτά εξίσου σημαντικό είναι οι μελέτες πλέον να περιλαμβάνουν και αντιπυρική προστασία.

Τέλος είπε για την κυβέρνηση: «Δεν αντιλαμβάνονται γιατί στις εξαγγελίες και στη συμμετοχή του κ. Μπένου δεν ανακοινώθηκε προς το παρόν τίποτα. Περιμένω να δω την εξαγγελία για την Ολυμπία, περίμενα ότι θα έχει ήδη γίνει, περιμένουμε έργα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στα Βίλια: Πύρινη κόλαση για 4η μέρα – Εκκενώνονται οι οικισμοί Καραούλι, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Αγία Σωτηρία

Φωτιές: Στις 46 οι συλλήψεις για εμπρησμούς

Άρης: Χαιρέτησε ο Μπρούνο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Στάχτη 140.000 στρέμματα – Το 70% ήταν καλλιέργειες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.