ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές – Εύβοια: Μεγάλο συλλαλητήριο στον κόμβο της Στροφυλιάς

Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνουν οι πυρόπληκτοι στη Βόρεια Εύβοια το Σάββατο (21/8, 19:00), κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο.
Φωτιές – Εύβοια: Μεγάλο συλλαλητήριο στον κόμβο της Στροφυλιάς

Οι φωτιές που έπληξαν ολόκληρη την Βόρεια Εύβοια έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα, με τους κατοίκους να καλούν σε μεγάλο συλλαλητήριο στον κόμβο της Στροφυλιάς.

Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνουν οι πυρόπληκτοι στη Βόρεια Εύβοια, καλώντας άπαντες στον κόμβο της Στροφυλιάς το Σάββατο (21/8) στις 19:00.

Το Σωματείο ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας, οι Αγροτικοί σύλλογοι Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας και οι Επιτροπές πυρόπληκτων κατοίκων και επαγγελματιών καλούν σε μαζική συμμετοχή τον κόσμο, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Κανένας μόνος του! Όλοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Οι φονικές πυρκαγιές που έπληξαν όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα το νησί μας, την Εύβοια, δεν κατέστρεψαν απλά έναν παραδεισένιο τόπο. Κατέστρεψαν τις ζωές μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Το δάσος που τόσο ελαφρά τη καρδία η πολιτεία και οι θεσμοί της αποφάσισαν ότι πρέπει να μείνει στο έλεος της πυρκαγιάς, ήταν για εμάς πιο σημαντικό από τα σπίτια μας. Ήταν ο χώρος που περνούσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Ήταν το φαγητό που έμπαινε στο τραπέζι μας, ήταν οι σπουδές και το μέλλον των παιδιών μας.

Στα αποκαΐδια πλέον η απελπισία έγινε θυμός! Η θλίψη έγινε αγανάκτηση. Οι υποσχέσεις που λάβαμε από τον Υπουργό περιβάλλοντος δεν αρκούν . Δεν είμαστε ζητιάνοι.

Δεν θέλουμε ελεημοσύνη. Θέλουμε τις ζωές μας πίσω και το δάσος μας να ξαναφτιαχτεί. Γι’ αυτό καλούμε όλο τον Ευβοϊκό λαό, πυρόπληκτους και μη, στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στον κόμβο της Στροφυλιάς, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 21/8, για να παλέψουμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας. Τις ζωές μας πίσω να τις πάρουμε δεν έχουμε ελπίδα πλέον.

Σωματείο ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας

Αγροτικοί σύλλογοι Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας

Επιτροπές πυρόπληκτων κατοίκων και επαγγελματιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Φωτιές: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πυρκαγιά την Παρασκευή (20/8)

Ευλαμπία Ρέβη: Χάκαραν την δημοσιογράφο του OPEN που είχε συγκλονίσει με τα ρεπορτάζ από τις φωτιές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές – Εύβοια: Μεγάλο συλλαλητήριο στον κόμβο της Στροφυλιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.