ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φθηνά ξύλα για τζάκι και πέλετ: Ετοιμάζουν πλαφόν στις τιμές

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει πλαφόν στις τιμές για τα ξύλα για τζάκι και τα πέλετ.
Φθηνά ξύλα για τζάκι και πέλετ: Ετοιμάζουν πλαφόν στις τιμές

Τρόπους για να ρίξει το κόστος της θέρμανσης αναζητά μάταια η Ελληνική Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να στραφεί σε ημίμετρα με φθηνά ξύλα για τζάκι και πέλετ μέσω πλαφόν στις τιμές τους.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθεί να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας μετά τις αυξήσεις στις τιμές που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η σκέψεις που έχουν οι Κυβερνώντες, αφορούν την τοποθέτηση πλαφόν ουσιαστικά στη πώληση ανά κυβικό.

Ακόμη, θα πρέπει να καταγράφονται τα αποθέματα που υπάρχουν στις αποθήκες σε ξύλα για τζάκι και πέλετ τα οποία οι έμποροι θα καταχωρούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μάλιστα αυτή η πλατφόρμα θα βρίσκεται στα πρότυπα της πλατφόρμας που κατέγραψε το ηλιέλαιο και άλλα προϊόντα που ήταν σε έλλειψη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Φθηνά ξύλα για τζάκι και πέλετ: Ετοιμάζουν πλαφόν στις τιμές

Σε αυτή την πρόταση από το Υπουργείο Ανάπτυξης συμπεριλαμβάνεται μια σκέψη για να μπει ως μήνας αναφοράς ο Νοέμβριος του 2021. Δηλαδή με βάση το κόστος που προμηθεύονταν τα καυσόξυλα και τα πέλετ,  οι έμποροι τον μήνα εκείνον και με τη μέση τιμή του κέρδους.

Έτσι πάνω σε αυτό το ποσοστό κέρδους θα μπει και το πλαφόν στις τιμές.

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση αφού παραδέχεται την ολοκληρωτική της ανικανότητα στο να έχουν οι πολίτες φθηνή θέρμανση επιλέγει να πάει σε επικοινωνιακά ημίμετρα για να καλύψει τα τραγικά της λάθη που τόσο έχουν κοστίσει και έχουν οδηγήσει τους Έλληνες καταναλωτές σε απόγνωση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φθηνά ξύλα για τζάκι και πέλετ: Ετοιμάζουν πλαφόν στις τιμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.