ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερμανία:Προσπάθειες της καγκελαρίας να αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί

«Η Μέρκελ καταβάλλει προσπάθειες ώστε ο Ερντογάν να αποφυλακίσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς», αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt
Γερμανία:Προσπάθειες της καγκελαρίας να αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Προσπάθειες προκειμένου να αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Ανδριανούπολη σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, φαίνεται πως καταβάλλει η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει πως η καγκελάριος προσπαθεί να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών και αναφέρει:

 «Η υπόθεση δεν επιβαρύνει μόνο τις σχέσεις μεταξύ των δύο νατοϊκών εταίρων, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Επισκιάζει επίσης την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας».

Η γερμανική εφημερίδα συσχετίζει δε την υπόθεση, με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών αναφέροντας:

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Το 2016 είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν τη γρήγορη έκδοση των αξιωματικών. Στο μεταξύ όμως έχει δεμένα τα χέρια του λόγω των δικαστικών αποφάσεων. Αντί λοιπόν μιας άμεσης παρέμβασης προς τον Ερντογάν, ο Τσίπρας αναζητά διεθνή στήριξη. Ζήτησε ακόμη τηλεφωνικά βοήθεια από τον ίδιο τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Και η Ε.Ε. παρενέβη».

Η Handelsblatt αναφέρει μάλιστα πως:

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Όπως διαμηνύει η Άγκυρα, “η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης”».

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας καταλήγει τέλος στο συμπέρασμα πως αν και η Αθήνα προσπαθεί να αποκλιμακώσει, η τουρκική πλευρά «είναι όλο και πιο επιθετική απέναντι στους γείτονές της, την Κύπρο και την Ελλάδα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γερμανία:Προσπάθειες της καγκελαρίας να αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.