ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Ιωαννίδης για έξαρση γρίπης – RSV: «Την προκάλεσαν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα – Δεν χρειάζεται κανένας πανικός»

«Όταν κάποιος προσπαθεί να περιορίσει την φύση, εκείνη θα αντιδράσει», είπε με νόημα ο κορυφαίος καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης.
Γιάννης Ιωαννίδης για έξαρση γρίπης – RSV: «Την προκάλεσαν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα – Δεν χρειάζεται κανένας πανικός»

Από τον καιρό που ξεκίνησε η πανδημία, ο καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης, ήταν από τις λίγες επιστημονικές φωνές λογικής που αποστασιοποιήθηκε εξ’ αρχής από το κλίμα τρομολαγνείας και έθετε τα θέματα στην σωστή τους βάση. Δυστυχώς όμως ο κορυφαίος επιστήμονας παραγκωνίστηκε από τα κανάλια (όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος) προκειμένου να επικρατήσει πλήρως στα ΜΜΕ η νοοτροπία του πανικού και να δικαιολογηθούν έτσι τα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης.

Είναι αδιαμφισβήτητο πλέον πως όλες οι εκτιμήσεις του καθηγητή «έπεσαν μέσα», αφού από νωρίς έκρουε τον κώδωνα για τις τρομακτικές συνέπειες των lockdown (παρουσιάζοντας σχετική έρευνα), μιλούσε για την αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων, προέβλεψε τον αριθμό των θανάτων από Covid -19 και εκτίμησε πως η Ελλάδα θα ήταν από τις τελευταίες χώρες της Δύσης που θα απαλλασσόταν από την «σκληρή» φάση της πανδημίας.

Αναμφίβολα κάθε εμφάνιση του καθηγητή Ιωαννίδη έχει την ιδιαίτερη σημασία της, αφενός διότι είναι ένας από τους κορυφαίους σε επίπεδο επιστημονικών αναφορών στην παγκόσμια επιστημονική κατάταξη και αφετέρου διότι διαθέτει μια ψύχραιμη επιστημονική ματιά που διαφέρει από πολλούς «ειδικούς» που περιφέρονται σε κανάλια με σκοπό να τρομοκρατούν την κοινή γνώμη.

Ο κ. Ιωαννίδης μίλησε σε εκπομπή του MEGA σχετικά με την έξαρση της γρίπης που παρατηρείται και εκτίμησε πως ήταν αναπόφευκτη διότι τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για δύο χρόνια άλλα και η πλήρης επικράτηση του κορωνοϊού, είχαν ως αποτέλεσμα να κατασταλούν άλλοι ιοί που κυκλοφορούσαν ευρέως στην φύση.

«Όταν κάποιος προσπαθεί να περιορίσει τη φύση, εκείνη θα αντιδράσει και θα έχουμε κάποια έξαρση. Αρκετοί από τους ιούς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή είναι ιοί που είχαν κατασταλεί στην κυκλοφορία τους στον πληθυσμό για δύο χρόνια.

Ιδίως ο ιός της γρίπης και ο RSV ήταν συχνοί ιοί στην προπανδημική περίοδο. Τους κατέστειλε ο κορωνοϊός, άρα δεν υπήρχε θέση γι’ αυτούς», δήλωσε.

«Τα μέτρα που πήραμε ουσιαστικά τους ‘’εξαφάνισαν’’, αλλά δεν μπορείς να τους εξαφανίσεις. Οι ιοί αυτοί κυκλοφορούν. Εφόσον δεν είχαν μολύνει εκτεταμένα για δύο χρόνια τον πληθυσμό θα το κάνουν τώρα», συμπλήρωσε.

Από τα λόγια του καθηγητή συμπεραίνει κανείς ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των πολιτών έγινε «διάτρητο», μετά από την ακατάλληλη υγειονομική πολιτική κυβέρνησης και επιτροπής ειδικών, που ανάγκασαν τον κόσμο να υποστεί υποχρεωτικούς εγκλεισμούς και να αποστειρωθεί από κάθε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους. Μια τακτική που όχι μόνο δεν πέτυχε τον περιορισμό των πανδημικών κυμάτων, άλλα οδήγησε σήμερα στο να έχουμε φτάσει σχεδόν στους 35.000 νεκρούς και επιπλέον να έχει διαμορφωθεί ένας πληθυσμός με ανοχύρωτο ανοσοποιητικό, εκτεθειμένος σε άλλους ιούς.

Και είναι άξιο λόγου πως οι ίδιοι «ειδικοί» που πρωταγωνίστησαν στην προώθηση των άχρηστων μέτρων περιορισμού που αποσταθεροποίησαν το ανοσοποιητικό των ανθρώπων, σήμερα επιχειρούν να πανικοβάλλουν εκ νέου τον κόσμο μιλώντας για επικίνδυνο… «κοκτέιλ» ιώσεων, «ξεχνώντας» πως οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης ωστόσο, εκτιμά πως δεν χρειάζεται κανένας πανικός, αφού ο ιός της γρίπης δεν οδηγεί σε σοβαρή κλινική νόσο. Χρειάζεται προσοχή βέβαια από τους ηλικιωμένους, τα μικρά παιδιά και όσους έχουν προβλήματα υγείας.

 «Οι ιοί αυτοί κυκλοφορούν ευρύτατα, μολύνουν όλους και δημιουργούν προβλήματα σε κάποιους, τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη ροή της κοινωνίας», δήλωσε. «Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία. Δεν πρέπει αν τρομοκρατήσουμε τον πληθυσμό. Είναι άλλη μία όψιμη παρενέργεια των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων που είχαμε», υπογράμμισε ο κ. Ιωαννίδης.

Ακόμη, ο καθηγητής χαρακτήρισε «λάθος και παράλογη» την απολυταρχική πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων Covid που εφαρμόζει η Κίνα. Έχει την σημασία του να θυμηθούμε πως τα αυταρχικά αίσχη που εφαρμόζονται στην Κίνα έχει εκθειάσει ο γιατρός – ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, άλλα το κυβερνητικό σύστημα της Κίνας έχει επαινέσει και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιάννης Ιωαννίδης για έξαρση γρίπης – RSV: «Την προκάλεσαν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα – Δεν χρειάζεται κανένας πανικός»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.