ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιούχα στη Μίνα Γκάγκα από υγειονομικούς σε αναστολή: «Ντροπή σου, πεινούν οι συνάδελφοί σου» (vid)

Η Μίνα Γκάγκα έτυχε «θερμής» υποδοχής, από υγειονομικούς που διαμαρτύρονται πως η κυβέρνηση κατέστρεψε τις ζωές τους.
Γιούχα στη Μίνα Γκάγκα από υγειονομικούς σε αναστολή: «Ντροπή σου, πεινούν οι συνάδελφοί σου» (vid)

Μίνα Γκάγκα: Όσο η μελέτη Λύτρα απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η καταστροφή της δημόσιας Υγείας από την κυβέρνηση ουσιαστικά κατέστησε «θανατοποινίτες» όσους διασωληνώνονταν εκτός ΜΕΘ, άλλο τόσο ανέδειξε πως η αποπομπή 7.000 υγειονομικών για ένα πρωθυπουργικό «πείσμα», ήταν μια καταστροφική απόφαση για το δημόσιο συμφέρον της υγείας.

Χιλιάδες παροπλισμένοι υγειονομικοί που θα μπορούσαν να έχουν σώσει πολλές από τις αδικοχαμένες ζωές, παραμένουν εδώ και παραπάνω από ένα έτος, «όμηροι» της εκδικητικότητας της κυβέρνησης, και ως εκ τούτου συνεχίζουν να δίνουν τον δίκαιο αγώνα τους, καταθέτοντας τις διαμαρτυρίες τους όπου και αν «βρουν» τους εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, ήταν η σειρά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα να γίνει για λίγες στιγμές αποδέκτης της αγανάκτησης αυτών των ανθρώπων, που η κυβέρνηση αποφάσισε να τους καταστρέψει οικονομικά και να καταδικάσει τις οικογένειες τους στον εφιάλτη της ανέχειας.

Η Μίνα Γκάγκα βρέθηκε σήμερα στο πολύπαθο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και κατά την άφιξη της αναπληρώτριας Υπουργού, υγειονομικοί άρχισαν να την γιουχάρουν και να φωνάζουν: «Ντροπή σου, πεινούν οι συνάδελφοι σου», «που είναι η δημοκρατία μας;» και «μόνο εσείς έχετε παιδιά;».

Η Μίνα Γκάγκα φυγαδεύτηκε στο ασανσέρ και κυριολεκτικά έγινε «καπνός» χωρίς να καταδεχθεί να ανταλλάξει την παραμικρή κουβέντα με τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή.

Σημειωτέον πως η παρουσία της Μίνας Γκάγκα στο Ιπποκράτειο έχει τη σημασία της, καθότι η υπουργία Πλεύρη και Γκάγκα, έχει «καταφέρει» να υπάρχουν σήμερα στο Ιπποκράτειο 35 νεφροπαθείς σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, και μάλιστα κάποιοι ασθενείς εξ’ αυτών αναγκάζονται να ξεκινούν πρόγραμμα αιμοκάθαρσης, λόγω της τραγικής καθυστέρησης.

Στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» μπορεί να «αθωώνονται» τα σκάνδαλα Siemens και να κρύβονται πίσω από το «απόρρητο» τα σκάνδαλα της ΕΥΠ, άλλα μερικές χιλιάδες οικογενειάρχες που επικαλέστηκαν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της συναίνεσης για κάθε ιατρική πράξη, τιμωρούνται με μανία, μέχρι τελικής πτώσεως.

Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα, στην παράνοια που ζούμε σήμερα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιούχα στη Μίνα Γκάγκα από υγειονομικούς σε αναστολή: «Ντροπή σου, πεινούν οι συνάδελφοί σου» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.