ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιωτική Ασφάλιση: Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει μεθοδευμένα τον Έλληνα για την αξία της

Ανάρτηση από τον πραγματογνώμονα και μέτοχο στην εταιρεία PASCAL & STRATIS Παναγιώτη Στρατή για την Ιδιωτική Ασφάλιση (και όχι μόνο)
Ιδιωτική Ασφάλιση: Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει μεθοδευμένα τον Έλληνα για την αξία της

Ιδιωτική Ασφάλιση: Ο πραγματογνώμονας και μέτοχος στην εταιρεία PASCAL & STRATIS Παναγιώτης Στρατής παρέθεσε την άποψή του για όσα συμβαίνουν.

Με αφορμή ένα άρθρο του δημοσιογράφου Θάνου Τσίρου με τίτλο «Σοβαρά τα «εγκαύματα» στην οικονομία από τις πυρκαγιές», στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», ο πραγματογνώμονας και μέτοχος στην εταιρεία PASCAL & STRATIS, Παναγιώτης Στρατής έγραψε στο κλειστό group στο Facebook «Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης» την άποψή του σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«Καλά τα λέει/γράφει ο κ. Τσίρος, επισημαίνοντας το σοβαρό αυτό διαχρονικό πρόβλημα της εκταμίευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό πολλών δις για αποζημιώσεις ιδιωτικών περιουσιών.

Πόσες φορές τα 2-3 τελευταία χρόνια έχουμε αναφερθεί στο ίδιο πρόβλημα με αναρτήσεις στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης; Τι έχει γίνει; Ένα τίποτα.

Δεν ακούει κανείς. Θα μπορούσαμε η Ιδιωτική Ασφάλιση να καλύψει το σύνολο των ζημιών αυτών. Έχει τους τρόπους, τα μέσα και τη τεχνογνωσία, δεν έχει όμως την υποστήριξη της πολιτείας και των πολιτών.

Οι τελευταίοι δεν φταίνε, διότι κανείς οργανωμένα και μεθοδευμένα, δεν τους πληροφόρησε για τη δύναμη της ιδιωτικής ασφάλισης και κυρίως για το κόστος ασφάλισης των κατοικιών τους.

Η άγνοια τους κόστους ασφάλισης, κατά την άποψή μου, είναι βασική αιτία της χαμηλής ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα ως προς την Ασφάλιση της κατοικίας στην οποία διαμένει.

Σε κάθε περίπτωση, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία τις τελευταίες ημέρες, όταν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα ήταν προσανατολισμένα στις φοβερές εικόνες των καταστροφικών πυρκαγιών, να προβληθεί η σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης.

Εμφανίστηκαν στις οθόνες των τηλεοράσεων και μίλησαν άτομα σχετικά και άσχετα με τις πυρκαγιές και τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις τους, όμως δεν εμφανίστηκε ούτε ένα άτομο της ιδιωτικής ασφάλισης. Κανένα. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία».

 

Διαβάστε ακόμη:

Φωτιά – Βαρυμπόμπη: Ρεπορτάζ στη Γερμανία οι τρύπιες μάνικες

Φωτιά Ελλάδα: Έκτακτη παρέμβαση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου – Ξεκινά έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών

Κορονοϊός: 2.595 νέα κρούσματα και 20 νέοι θάνατοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιδιωτική Ασφάλιση: Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει μεθοδευμένα τον Έλληνα για την αξία της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.