ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: «Προσβολή και ύβρις για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα»

Άμεση αντίδραση είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή στην Αγίας Σοφίας σε Τζαμί. Ο ίδιος προέβη σε δήλωση μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγία Σοφία: Η εκκωφαντική σιωπή του Πάπα Φραγκίσκου «Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που...
Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: «Προσβολή και ύβρις για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα»

Άμεση αντίδραση είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή στην Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Ο ίδιος προέβη σε δήλωση μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγία Σοφία: Η εκκωφαντική σιωπή του Πάπα Φραγκίσκου

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί.

Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: «Προσβολή και ύβρις για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.