ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμμένος : «180 βουλευτές ή δημοψήφισμα ή εκλογές»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος το πρωί της Τρίτης (03/07/2018) στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο ΥΕΘΑ για την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία αναμένεται να λάβουν πρόσκληση ένταξης τα Σκόπια. Ο Πάνος Καμμένος  με δηλώσεις του είπε ότι δε πρόκειται να κυρωθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό,...
Καμμένος : «180 βουλευτές ή δημοψήφισμα ή εκλογές»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος το πρωί της Τρίτης (03/07/2018) στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο ΥΕΘΑ για την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία αναμένεται να λάβουν πρόσκληση ένταξης τα Σκόπια.

Ο Πάνος Καμμένος  με δηλώσεις του είπε ότι δε πρόκειται να κυρωθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό, χωρίς να έχουμε την άποψη του ελληνικού λαού.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη, ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αλλά και ως κυβερνητικός εταίρος, ότι δεν πρόκειται να κυρωθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό, χωρίς να έχουμε την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει, είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα για να προχωρήσει η συμφωνία».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τη συμφωνία κακή και δεσμεύτηκε ο ίδιος ότι θα τι μπλοκάρει, λέγοντας στις δηλώσεις του : «Να δηλώσω ξεκάθαρα, ως πρόεδρος ΑΝΕΛ, ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού, εκτός και αν έρθει με 180 βουλευτές και αλαλάξουν στάση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού.Ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Αυτό γίνεται ή με την ψήφιση από 180 βουλευτές, ή με δημοψήφισμα ή με εκλογές». «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού.»

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνεργασίας και οι θέσεις των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς. «Στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα υπάρξει τίποτε άλλο από αυτά που προβλέπει η συμφωνία. Οι προσδοκίες που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο Ζάεφ είναι δικό του θέμα. Εγώ δεν θα πήγαινα στο ΝΑΤΟ εάν δεν βρισκόμασταν σε κατάσταση Βουκουρεστίου, ούτε θα ήμουν υπουργός. Η συμφωνία είναι κακή, δεν την δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

Τέλος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συμπλήρωσε για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες (καθώς είναι απαραίτητη η παρουσία του κ. Καμμένου) ότι:  «Βεβαίως και θα παραστώ. Δική μου αρμοδιότητα είναι αυτή. Η διαδικασία αυτή δεν θα έχει καμία εξέλιξη στο ΝΑΤΟ. Η πρόσκληση η οποία απευθύνεται στα Σκόπια, δεν έχει καμία ισχύ, ούτε κανένα δεσμευτικό κείμενο να υπάρξει. Κι όσον αφορά την Ελλάδα, εγώ θα φροντίσω να μην κυρωθεί η συμφωνία, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καμμένος : «180 βουλευτές ή δημοψήφισμα ή εκλογές»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.