ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατώτατος μισθός: Την αύξηση του ανακοινώνει ο Μητσοτάκης εντός της ημέρας

Με μήνυμά του προς τους πολίτες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Κατώτατος μισθός: Την αύξηση του ανακοινώνει ο Μητσοτάκης εντός της ημέρας

Κατώτατος μισθός: Μετά την έκτακτη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, με τον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει αποφασίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού κάτι το οποίο θα ανακοινώσει ο ίδιος εντός της ημέρας.

Η συνάντηση των δύο έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και εκεί συζητήθηκε η εισήγηση από τους εμπειρογνώμονες για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Η απόφαση φέρεται να έχει ληφθεί και θα ανακοινωθεί σύντομα από τον Πρωθυπουργό. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία αύξηση της τάξεως του 7%. Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού αναμένεται αναλυτική ενημέρωση και ΄διευκρίνηση των μέτρων από το υπουργείο Εργασίας και τον κύριο Χατζηδάκη.

Να σημειωθεί ότι το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο ΣΚΑΪ και προανήγγειλε τη συνάντηση για τη συζήτηση αναφορικά με τον κατώτατο μισθό αλλά και τις ανακοινώσεις που έρχονται.

Μάλιστα ο κύριος Οικονόμου τόνισε πως «βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις οι οποίες θα φέρουν μία ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

Ακόμη, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας τοποθετήθηκε σήμερα (Μ.Τετάρτη 20/4) για την αύξηση του κατώτατου μισθού μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η δεύτερη αύξηση θα ανακοινωθεί αφού συνεκτιμηθούν τα δεδομένα για τις επιχειρήσει και την ανεργία.

Επίδομα 200 ευρώ: Σήμερα γίνονται οι πληρωμές – Ποιοι κόβονται τελευταία στιγμή!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατώτατος μισθός: Την αύξηση του ανακοινώνει ο Μητσοτάκης εντός της ημέρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις