ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και πνιγμένοι και δαρμένοι: Τραμπουκισμοί από ΜΑΤ στη Λάρισα, σε ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την καταστροφή που τους βρήκε

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει την απρόκλητη βία που ασκεί η αστυνομία, σε πλημμυροπαθείς που εκφράζουν την οργή τους
Και πνιγμένοι και δαρμένοι: Τραμπουκισμοί από ΜΑΤ στη Λάρισα, σε ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την καταστροφή που τους βρήκε

Λάρισα – ΜΑΤ: Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μοιάζει παντελώς ανίκανη να κρατήσει όρθιο το κράτος και να προστατέψει τον κόσμο από τις καταστροφές, άλλα σε ένα πράγμα είναι πάντοτε αποτελεσματική από τότε που ανέβηκε στην εξουσία. Στο να δέρνει τον κόσμο.

Είτε αυτός ο κόσμος καεί, είτε πλημμυρίσει, είτε χάνει τα εργασιακά ή πολιτικά δικαιώματά του, η απάντηση της κυβέρνησης είναι το ξύλο. Και στο ξύλο πάντοτε υπάρχει οργανωμένος σχεδιασμός, αντιθέτως από την προστασία του Πολίτη όπου τα πάντα λειτουργούν στον αυτόματο. Και δεν υπάρχει καμία ευαισθησία για ανθρώπους που μόλις έχουν δει το βιος τους να καταστρέφεται. Το ξύλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν κάνει διακρίσεις, ούτε διαθέτει ανθρωπιστικά κριτήρια.

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην πόλη της Λάρισας, αποτυπώνει απόλυτα το μέγεθος της αναλγησίας των κυβερνώντων. Κάτοικοι της Θεσσαλίας εξοργισμένοι διαδηλώνουν για εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την καταστροφή του τόπου τους, για τις χαμένες περιουσίες τους, για τις χαμένες δουλειές τους, για το ότι η αδιαφορία του κράτους τους άφησε απροστάτευτους στα στοιχεία της φύσης.

Εκεί όμως που τελειώνει η λογική, αρχίζουν τα ΜΑΤ. Στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας η αστυνομία επιδόθηκε για μια ακόμη φορά στην απρόκλητη βία και την αλόγιστη χρήση χημικών. Μόνο και μόνο για να προστατεύεται το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται απρόκλητα σε διαδηλωτές για να μην «φουντώνει» η εικόνα της λαϊκής αγανάκτησης στη δημοσιότητα.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο είναι ενδεικτικό για την προκλητική συμπεριφορά των ΜΑΤ απέναντι στους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Ενώ εξελίσσεται η πορεία και ο κόσμος διασχίζει τον δρόμο, άνδρας των ΜΑΤ προσεγγίζει έναν νεαρό, τον σπρώχνει με την ασπίδα και τον «πετάει» στον δρόμο, χωρίς ο ίδιος να παρουσιάζει καμία αντίσταση.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εχθές στη Λάρισα, αποδεικνύουν πως τα ΜΑΤ έχουν βγει εκτός ελέγχου με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τους κατοίκους να έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομική καταστολή για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες μέρες

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με φυσούνα απέναντι στο πλήθος που συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την τραγική κατάσταση όχι μόνο στη Λάρισα, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Έριξαν χημικά στον κόσμο, χτύπησαν πολίτες με ασπίδες και γκλοπ στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετέφεραν το σκηνικό καταστολής και στην οδό Παπαναστασίου, ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κεντρικής Πλατείας της πόλης.

Η πραγματικότητα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση είναι ότι ο πολίτης απαγορεύεται να διαμαρτυρηθεί, ακόμα και όταν καταστρέφεται.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Και πνιγμένοι και δαρμένοι: Τραμπουκισμοί από ΜΑΤ στη Λάρισα, σε ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την καταστροφή που τους βρήκε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.