ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Έπνιξαν ξανά με χημικά τους πλημμυροπαθείς χωρίς λόγο, και ο Π.Μαρινάκης βγήκε να καλύψει τη βία των ΜΑΤ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι επιτέθηκαν στην αστυνομία, για να δικαιολογήσει τη βία των ΜΑΤ στη Λάρισα
Λάρισα: Έπνιξαν ξανά με χημικά τους πλημμυροπαθείς χωρίς λόγο, και ο Π.Μαρινάκης βγήκε να καλύψει τη βία των ΜΑΤ

Λάρισα – Επεισόδια: Με απρόκλητη βία και χημικά συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους αγανακτισμένους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας η αστυνομία, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το μεσημέρι της Κυριακής (24/9) έγινε μια μαζική πορεία στο κέντρο της Λάρισας, με πλήθος κόσμου να εκφράζουν ειρηνικά τη διαμαρτυρία τους για τις εγκληματικές πολιτικές που άφησαν τη Θεσσαλία ανοχύρωτη μπροστά στο καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Παρόλο που οι διαδηλωτές φρόντισαν να μην προκαλέσουν σε κανένα σημείο της πορείας, δέχθηκαν για άλλη μια φορά απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής και διαδηλωτές. Με λίγα λόγια συνεχίστηκε το ίδιο «έργο», που παρατηρήθηκε και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Λάρισα. Καταχρηστική βία χωρίς καμία λογική και αλόγιστη χρήση χημικών. Μόνο και μόνο για να προστατεύεται το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται απρόκλητα σε διαδηλωτές για να μη «φουντώνει» η εικόνα της λαϊκής αγανάκτησης στη δημοσιότητα.

Μία αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στην κάμερα της Politic ότι δεν έγινε κάτι από τους διαδηλωτές, αφού «η πορεία είχε μόνο πανό και συνθήματα». Και εμφανώς ταραγμένη διερωτήθηκε «για ποιο λόγο έριξαν πάλι χημικά;», αφού δεν είδε κανέναν να προκαλεί την αστυνομία.

Με λίγα λόγια όποιος διαμαρτύρεται επειδή οι κυβερνητικές πολιτικές τον αφήνουν έρμαιο της κάθε φυσικής καταστροφής, θα πρέπει να είναι έτοιμος να «φάει» και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ γιατί… διαταράσσει της εικόνα της «κανονικότητας»! Ουσιαστικά οι Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξης (ΜΑΤ), εν πολλοίς μετατρέπονται σε μονάδες αποκατάστασης του στραπατσαρισμένου κυβερνητικού προφίλ, αφού το κράτος πηγαίνει από το ένα φιάσκο στο άλλο, και οι οργισμένες αντιδράσεις του λαού πληθαίνουν.

Και πώς να μην υπάρξει τέτοια απάνθρωπη αντιμετώπιση από την αστυνομία προς τους πληγέντες, εφόσον ο ίδιος ο Παύλος Μαρινάκης έσπευσε μία μέρα μετά τα επεισόδια στη Λάρισα να καλύψει πλήρως την αστυνομική βία και ούτε λίγο – ούτε πολύ να κατηγορήσει τους πλημμυροπαθείς ότι εκείνοι προκάλεσαν τα επεισόδια!

Αντί να φροντίσει να κατευνάσει τα πνεύματα που έχουν οξυνθεί από τη δίκαιη αγανάκτηση των πλημμυροπαθών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «έκλεισε το μάτι» στην αστυνομική βία και ουσιαστικά υπερασπίστηκε τα έκτροπα των ΜΑΤ. Απολύτως αναμενόμενο θα πει κανείς, αφού η ίδια η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επενδύει συχνά στην άγρια καταστολή των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας τα τελευταία 4μισι χρόνια.

Γενικά και αόριστα ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για επίθεση εναντίον των αστυνομικών χωρίς να βασίζεται σε κανένα στοιχείο (ενώ για την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών υπήρξαν σχετικές μαρτυρίες στο διαδίκτυο), ενώ είπε με «ξύλινη» γλώσσα ότι η κυβέρνηση… κατανοεί την οργή αυτών που έχασαν το βιος τους, χωρίς να εξηγεί ωστόσο πώς γίνεται αυτή η… «κατανόηση» να περιλαμβάνει συνεχώς χημικά και ξύλο κάθε φορά που συγκεντρώνονται οι πλημμυροπαθείς στη Λάρισα.

«Υπάρχουν δυστυχώς στιγμές έντασης. Κατανοούμε ότι οι άνθρωποι που έχασαν μέσα σε μία μέρα το βιός τους αισθάνονται οργισμένοι, αλλά το να επιτίθεται κάποιος στους αστυνομικούς που θέλουν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, δεν λύνει κάποιο πρόβλημα. Σίγουρα κανείς δε μπορεί να μπει στη θέση τους, δε χρειάζεται όμως να στοχοποιούμε την ΕΛΑΣ. Όταν υπάρχει και εφόσον υπάρχει περίπτωση δημόσιου λειτουργού που ξεφεύγει των ορίων, αυτό εξετάζεται αυτεπαγγέλτως» είπε χωρίς ίχνος ντροπής ο Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λάρισα: Έπνιξαν ξανά με χημικά τους πλημμυροπαθείς χωρίς λόγο, και ο Π.Μαρινάκης βγήκε να καλύψει τη βία των ΜΑΤ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.