ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Τι γίνεται με τους δικαιούχους

Ανοίγει σύντομα η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για τις αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος (ΚΟΤ).
Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Τι γίνεται με τους δικαιούχους

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Με τις τιμές για το ηλεκτρικό ρεύμα να έχουν φτάσει στα ύψη οι πολίτες ψάχνουν να βρουν τρόπους να ελαφρύνουν τους βεβαρημένους λογαριασμούς τους.

Μετά τα επιδόματα power pass τα  οποία ωστόσο αναμένεται να «παγώσουν» προσωρινά, το κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΗΔΙΚΑ έρχεται να βοηθήσει τους καταβεβλημένους πολίτες την ώρα που η κυβέρνηση εξετάζει για τον χειμώνα «δυστοπικά» μέτρα με διακοπές ρεύματος.

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ θα ξεκινήσουν σύντομα με την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ να εμφανίζει και το σχετικό μήνυμα μέχρι στιγμής.

Οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο πρέπει να κάνουν αίτηση στη σελίδα www.idika.gr/kot/ χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους από Taxisnet για να συνδεθούν.

Οι αιτήσεις θα ελεγχθούν βάση της φορολογικής δήλωσης του 2021 και του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ του ίδιου έτους με όλα τα δεδομένα για εισόδημα και κατάσταση ακίνητης περιουσίας.

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Έτσι βλέπετε αν είστε δικαιούχος

Για να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος για το κοινωνικό τιμολόγιο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάνετε σύνδεση στο σύστημα. Αφού επιβεβαιώσετε το ΑΜΚΑ σας επιτρέψτε την επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων που ζητούνται.
  2. Στη συνέχεια εμφανίζεται φόρμα με κάποια προσωπικά στοιχεία σας. Επιλέξτε για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνετε την αίτηση.
  3. Συμπληρώστε τον αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ένα email και κινητό για νας έρθουν οι σχετικές ειδοποιήσεις.
  4.  Για τις αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται μία ενεργή εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ και όχι μία του τελευταίου διμήνου. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων.
    Όσον αφορά τις αιτήσεις ΚΟΤ-Β ή της ένταξης στο μητρώο ευάλωτων πολιτών, αν υπάρχουν ενήλικες φιλοξενούμενοι στη δήλωσή σας τότε απαιτείται η συγκατάθεσή τους μέσω σύνδεσης με κωδικούς Taxisnet.
  5. Αφότου ολοκληρώστε τη διαδικασία με τα φιλοξενούμενα άτομα τότε εμφανίζεται αν είστε δικαιούχος ή όχι.
  6. Για να γίνεται δικαιούχος πατήστε την υποβολή της αίτησης.

Ειδήσεις σήμερα

Food Pass 300 ευρώ για τρόφιμα – Θα το δικαιούνται 1 εκατ. καταναλωτές

Επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ: Τότε θα γίνει η πληρωμή!

Ελληνοτουρκικά – Όλες οι ειδήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Τι γίνεται με τους δικαιούχους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις