ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προβλέπει «χαστούκι» στις ευρωεκλογές και άρχισε το «damage control» από τώρα – «Δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας», είπε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε από τώρα να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση για την οργή του λαού που θα εκφραστεί στις ευρωεκλογές!
Κυριάκος Μητσοτάκης: Προβλέπει «χαστούκι» στις ευρωεκλογές και άρχισε το «damage control» από τώρα – «Δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας», είπε

Μπορεί οι ευρωεκλογές να απέχουν 4 ολόκληρους μήνες, αλλά λόγω της τεράστιας λαϊκής δυσαρέσκειας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε διάφορα ζητήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε ήδη να κάνει «damage control» για τη διαφαινόμενη κατάρρευση των ποσοστών της ΝΔ στις ευρωεκλογές!

Μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος», ο κ. Μητσοτάκης – ανάμεσα σε άλλα – είπε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία, όμως «δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας αλλά θα σηματοδοτήσουν αν η ΕΕ θα επιταχύνει την εξέλιξη της». Και πρόσθεσε ότι αυτές οι κάλπες δεν προσφέρονται για κομματική καταγραφή ισχύος ή για την αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων για εσωτερική κατανάλωση.

Ασφαλώς όλοι γνωρίζουν ότι οι ευρωκλογές είναι και παραείναι κάλπες διαμαρτυρίας, αφού αρκετές φορές έχουν γίνει έναυσμα για να πάρουν την κατιούσα ή να ενισχυθούν κυβερνήσεις. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός δεν περιγράφει την πραγματική φύση των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, αλλά το πώς συμφέρει εκείνον να ερμηνευτούν οι ευρωεκλογές.

Βλέποντας τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ να καταρρέουν (ακόμα και η έρευνα της Pulse για λογαριασμό του φιλοκυβερνητικού ΣΚΑΪ, την δείχνει να έχει χάσει 10.5 ολόκληρες μονάδες σε σχέση με το 41% που πήρε στις εθνικές εκλογές), ο πρωθυπουργός ξεκίνησε ήδη να προσπαθεί να καταλαγιάσει τη διαφαινόμενη πανωλεθρία και να πείσει τον λαό ότι το «μαύρισμα» στις ευρωεκλογές δεν σημαίνει… τίποτα.

Εδώ βέβαια έχουμε διγλωσσία από πλευράς κυβέρνησης. Όταν οι κυβερνητικοί δέχονταν σκληρή κριτική για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, απαντούσαν ότι με το 41% των εθνικών εκλογών τους… αθώωσε ο λαός. Τώρα για τις ευρωκλογές λένε ότι το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας. Δηλαδή όποτε θέλουν εργαλειοποιούν το αποτέλεσμα της κάλπης και όποτε θέλουν το απορρίπτουν σαν άσχετο με την κυβερνητική πολιτική.

Τα βασικά αίτια της κατάρρευσης

Η πραγματικότητα είναι βέβαια, ότι οι ευρωεκλογές φαίνεται ότι θα είναι μια (οδυνηρή για τη ΝΔ) συνέχεια του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκεί που οι εκλεκτοί της ΝΔ υπέστησαν πανωλεθρία, χάνοντας τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλούς Νομούς της χώρας. Και τότε ο κόσμος είδε τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μέσο για ψήφο διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, το ίδιο δηλαδή που θα κάνει και στις ευρωεκλογές.

Η δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση έχει ανοιχτά 5 τεράστια μέτωπα που συντηρούν άσβεστη την οργή του λαού. Το πρώτο και μεγαλύτερο είναι το άθλιο νομοσχέδιο για τον «γάμο» και την υιοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, που επιζητεί να διαλύσει τον ιερό θεσμό της οικογένειας και να αποδομήσει πλήρως τη μητρότητα και την πατρότητα.

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι η ακρίβεια που έχει ισοπεδώσει τα νοικοκυριά εδώ και 2 χρόνια, με την κυβέρνηση να αρκείται σε μέτρα – ασπιρίνες και να μην συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα των καρτέλ της αγοράς.

Το τρίτο μεγάλο μέτωπο είναι οι δίκαιες διαμαρτυρίες των αγροτών. Και επιπλέον υπάρχει το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τη δημοσκοπική «αιμορραγία» της κυβέρνησης. Και η προσπάθεια του πρωθυπουργού να απαξιώσει προκαταβολικά το λαϊκό «ράπισμα» που έρχεται στις ευρωεκλογές, δείχνει ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: Προβλέπει «χαστούκι» στις ευρωεκλογές και άρχισε το «damage control» από τώρα – «Δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας», είπε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.