ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση «κουκουλωμάτων»: Σκανδαλώδες κλείσιμο της Βουλής για 3 βδομάδες, για να μη συζητηθεί η δικογραφία για τα Τέμπη!

Η Βουλή κλείνει 16 μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, ουσιαστικά για να μην ακουστούν δυσάρεστες αλήθειες για το Μαξίμου πριν την κάλπη!
Κυβέρνηση «κουκουλωμάτων»: Σκανδαλώδες κλείσιμο της Βουλής για 3 βδομάδες, για να μη συζητηθεί η δικογραφία για τα Τέμπη!

Αμέσως μετά τη σημερινή συζήτηση για την ακρίβεια στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η Βουλή με μια σκανδαλώδη απόφαση θα κλείσει 2 εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ενώ θα ανοίξει ξανά μια βδομάδα μετά από αυτές.

Μια απόφαση που δεν έχει κανένα άλλο σκοπό και λογική, πέρα από το να μη συζητηθεί η δικογραφία για το «μπάζωμα» στα Τέμπη που παραδόθηκε χθες στο κοινοβούλιο. Δεκαέξι ολόκληρες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, το εθνικό κοινοβούλιο κατεβάζει «ρολά» ενώ η κάλπη είναι ευρωπαϊκή και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να «παγώσουν» οι διαδικασίες της Βουλής.

Το σύνηθες είναι να κλείνει η Βουλή μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές. Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει επανειλημμένως ότι δεν υπολογίζει καμία θεσμική λειτουργία μπροστά στο επικοινωνιακό damage control.

Η λογική του βιαστικού κλεισίματος είναι προφανώς να μη «θορυβηθεί» ο λαός πριν πάει στην κάλπη, με το να ακούσει τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν κορυφαία γαλάζια στελέχη. Εννοείται ότι σε μια συζήτηση στη Βουλή θα έβγαιναν διάφορα «λαβράκια» για την υπόθεση. Το Μαξίμου δηλαδή αποφεύγει πάση θυσία να «φρεσκαριστεί» στο μυαλό του ψηφοφόρου, το έγκλημα και το «κουκούλωμα» των Τεμπών.

Συγκεκριμένα η ποινική δικογραφία που στρέφεται και κατά πολιτικών προσώπων, αφορά τους:

Θάνο Πλεύρη (πρώην Υπουργός Υγείας),

Μιχάλη Παπαδόπουλο (πρώην υφυπουργός Μεταφορών),

Ζωή Ράπτη (πρώην υφυπουργός Υγείας) και

Χρήστο Τριαντόπουλο (πρώην υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δικογραφία αρχικά είχε μπει στο αρχείο από την Εισαγγελέα Λάρισας, αλλά ανασύρθηκε μετά από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που βγήκαν στη δημοσιότητα σχετικά με το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η εξαιρετική καθυστέρηση στη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή που τελικά έφτασε μία μέρα πριν το κλείσιμο της, φαντάζει ως καταπληκτικό «timing» για να μη συζητηθεί αμέσως. Σχεδόν… διαβολικό θα έλεγε κανείς. Σχολιάζοντας σκωπτικά αυτή την… εντυπωσιακή «σύμπτωση», η Μαρία Καρυστιανού αναρωτήθηκε: «από που προκύπτει αυτό (σ.σ. το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής); Από τη σημαία πήραν την άδεια; Δεν θα τηρηθεί τίποτα νόμιμο σε αυτή την χώρα;».

Φυσικά η συγκάλυψη των Τεμπών δεν ήταν το μοναδικό θέμα που το Μαξίμου ήθελε να «ξεθωριάσει» στο μυαλό των ψηφοφόρων. Υπάρχει πλήθος σκανδάλων που εκκρεμούν, όπως το Ασημακοπούλου Gate (που αφορά κα την κ. Κεραμέως), το σκάνδαλο της Χαλκίδας με τους εκβιαστές εφοριακούς που είχαν «γαλάζιες» διασυνδέσεις και άλλα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κυβέρνηση «κουκουλωμάτων»: Σκανδαλώδες κλείσιμο της Βουλής για 3 βδομάδες, για να μη συζητηθεί η δικογραφία για τα Τέμπη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.